Rico Engelbarts
09/08/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2018 18:30

Bitcoin mining farm op zonne-energie in Australië

icon-mining
Mining
bitcoin_mining_farm_op_zonne-energie_in_australie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Australische datacenter-operator DC Two heeft haar plannen aangekondigd om samen met dochterbedrijf D Coin het eerste “behind the grid” datacenter in Australië te bouwen dat voornamelijk zal draaien op duurzame energiebronnen, meldt IT Brief Australia.
Het betreffende datacenter zal volgens de plannen een Bitcoin mining farm worden en wordt momenteel gebouwd in het mijnwerkersstadje Collie, aan de westkust van Australië, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Perth. De nieuwe faciliteit zal worden aangedreven door een aanliggend zonnepark van 20 megawatt dat gebouwd wordt door een bedrijf genaamd Hadouken Pty Ltd.
Het belangrijkste doel van de onderneming is het bewerkstelligen van concurrerende stroomtarieven met voornamelijk duurzame energiebronnen. DC Two beweert dat het een datacenter met de laagste kosten en de hoogste bezettingsdichtheid van Australië zal bieden. Het datacenter zal tevens specifieke zones bieden die zijn aangepast voor het hosten van cryptomining-activiteiten. Daarover meldt DC Two het volgende:

Met het aanbieden van aangepast goedkope hosting-opties die speciaal ontwikkeld zijn voor cryptocurrency- en Bitcoin-mining tegen wereldwijd concurrerende tarieven, hebben DC Two en D Coin de aandacht weten te trekken van zowel de lokale als de internationale crypomining-gemeenschap. Dit is erg belangrijk voor de staat [West-Australië] en het land, omdat het ons in staat stelt een ander exportproduct te leveren door het huisvesten van, en het voorzien van stroom aan internationale klanten in het datacenter in Collie, die anders hun apparatuur in het buitenland zouden vestigen.

Met het oprichten van haar dochteronderneming D Coin, dat zich specifiek met cryptomining bezighoudt, liet DC Two al zien dat het intenties heeft om services te voorzien voor mining-activiteiten. In een verklaring liet DC Two het volgende weten:

Met een volledige cryptomining-opstelling die met behulp van de 4 megawatt aan strook die in eerste instantie beschikbaar is, kan het datacenter per jaar ongeveer 650 Bitcoins minen, wat op basis van de huidige mining- en exchange-tarieven neerkomt op ongeveer A$6 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners in de problemen? Opbrengst bereikt dieptepunt
Bitcoin miners in de problemen? Opbrengst bereikt dieptepunt
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Advertentie