Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin mining farm op zonne-energie in Australië

De Australische datacenter-operator DC Two heeft haar plannen aangekondigd om samen met dochterbedrijf D Coin het eerste “behind the grid” datacenter in Australië te bouwen dat voornamelijk zal draaien op duurzame energiebronnen, meldt IT Brief Australia.

Het betreffende datacenter zal volgens de plannen een Bitcoin mining farm worden en wordt momenteel gebouwd in het mijnwerkersstadje Collie, aan de westkust van Australië, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Perth. De nieuwe faciliteit zal worden aangedreven door een aanliggend zonnepark van 20 megawatt dat gebouwd wordt door een bedrijf genaamd Hadouken Pty Ltd.

- Advertentie -

Het belangrijkste doel van de onderneming is het bewerkstelligen van concurrerende stroomtarieven met voornamelijk duurzame energiebronnen. DC Two beweert dat het een datacenter met de laagste kosten en de hoogste bezettingsdichtheid van Australië zal bieden. Het datacenter zal tevens specifieke zones bieden die zijn aangepast voor het hosten van cryptomining-activiteiten. Daarover meldt DC Two het volgende:

Met het aanbieden van aangepast goedkope hosting-opties die speciaal ontwikkeld zijn voor cryptocurrency- en Bitcoin-mining tegen wereldwijd concurrerende tarieven, hebben DC Two en D Coin de aandacht weten te trekken van zowel de lokale als de internationale crypomining-gemeenschap. Dit is erg belangrijk voor de staat [West-Australië] en het land, omdat het ons in staat stelt een ander exportproduct te leveren door het huisvesten van, en het voorzien van stroom aan internationale klanten in het datacenter in Collie, die anders hun apparatuur in het buitenland zouden vestigen.

Met het oprichten van haar dochteronderneming D Coin, dat zich specifiek met cryptomining bezighoudt, liet DC Two al zien dat het intenties heeft om services te voorzien voor mining-activiteiten. In een verklaring liet DC Two het volgende weten:

Met een volledige cryptomining-opstelling die met behulp van de 4 megawatt aan strook die in eerste instantie beschikbaar is, kan het datacenter per jaar ongeveer 650 Bitcoins minen, wat op basis van de huidige mining- en exchange-tarieven neerkomt op ongeveer A$6 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.312,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.359,44 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.376,52 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.378,12 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.415,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...