Home Nieuws Mining Bitmain $15 miljard waard na pre-IPO met grote IT-bedrijven

Bitmain $15 miljard waard na pre-IPO met grote IT-bedrijven

- Advertentie -

Bitmain, een groot Bitcoin-mining bedrijf, heeft een marktwaarde van $15 miljard bereikt na het sluiten van een pre-IPO, zo meldt QQ News. Een pre-IPO is, zoals de naam al aanduidt, een investeringsronde die gehouden wordt voor de daadwerkelijke IPO.

De deal, die afgelopen zondag is gesloten, omvat investeringen van zowel het Chinese Tencent als het Japanse Softbank.

Tencent is de ontwikkelaar van WeChat, het grootste social-media platform in China. WeChat heeft meer dan 1 miljard gebruikers en heeft een marktwaarde die volgens Bloomberg $72 miljard hoger ligt dan die van Facebook.

Softbank is een gigantisch conglomeraat en een van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Softbank bezit bekende bedrijven als Boston Dynamics en draait het grootste technologische fonds ter wereld; Vision Fund. Tevens zijn zij Uber’s grootste aandeelhouder met 15%.

QQ News meldt verder dat Bitmain van plan is haar IPO te starten op de Hong Kong Stock Exchange in september van dit jaar met een verwachte waarde van $30 miljard.

Volgens Fortune had Bitmain in februari 2018 70% tot 80% van de gehele Bitcoin-mining markt in handen en heeft het bedrijf $3 tot $4 miljard nettowinst in 2017 geboekt.

Rivaal Canaan Creative, tevens een Chinees crypto-mining bedrijf, is ook van plan binnenkort haar eigen IPO te houden. Tevens op de Hong Kong Stock Exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...