bitmain_IPO_in_hongkong_in_gevaar_door_terughoudendheid_toezichthouders

Bitmain IPO in Hongkong in gevaar door terughoudendheid toezichthouders

63

De IPO (Initial Public Offering; beursnotering) die Bitmain, fabrikant van mining-hardware, wil houden lijkt in gevaar te zijn. Hongkong staat bekend als een van de meest cryptocurrency vriendelijke gebieden ter wereld, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De toezichthouder van de aandelenmarkt in Hongkong wacht op dit moment namelijk nieuwe regelgeving af, en is daarom terughoudend in het goedkeuren van het IPO-verzoek.

Bitmain beoogde middels een IPO $3 miljard ophalen. Het bedrijf zou vervolgens genoteerd worden aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEX), maar de toezichthouder is terughoudend met het goedkeuren van de aanvraag. De voornaamste reden lijkt het ontbreken van adequate regulering van de crypto-industrie te zijn. Een anonieme bron die bekend is met de zaak vertelde een Chinese krant:

Het is te vroeg voor bedrijven in Hongkong die te maken hebben met de crypto-industrie om een IPO te houden. Er is namelijk nog geen goed regelgevingskader geïmplementeerd.

De IPO van Bitmain kan daarom nog even op zich laten wachten. De toezichthouders hebben zes maanden de tijd om een oordeel te vellen, wat uiteindelijk alsnog uit kan draaien op een afwijzing van het verzoek.

Aziatische regio’s als Hongkong en Singapore waren voorheen een veilige thuishaven voor crypto- en blockchainbedrijven. Echter proberen de centrale banken en toezichthouders van het continent de groei van de industrie te temmen door strikte regelgevingskaders te implementeren. De IPO die Bitmain in Hongkong wil houden lijkt daarom een brug te ver voor de mining-fabrikant.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.480,03 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.384,81 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.403,05 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.458,88 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.360,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.459,11 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.567,37 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.426,00 Kopen
Laatste nieuws