Rico Engelbarts
31/12/2018 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2018 13:00

Bitmain IPO in Hongkong in gevaar door terughoudendheid toezichthouders

icon-mining
Mining
bitmain_IPO_in_hongkong_in_gevaar_door_terughoudendheid_toezichthouders

De IPO (Initial Public Offering; beursnotering) die Bitmain, fabrikant van mining-hardware, wil houden lijkt in gevaar te zijn. Hongkong staat bekend als een van de meest cryptocurrency vriendelijke gebieden ter wereld, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De toezichthouder van de aandelenmarkt in Hongkong wacht op dit moment namelijk nieuwe regelgeving af, en is daarom terughoudend in het goedkeuren van het IPO-verzoek.
Bitmain beoogde middels een IPO $3 miljard ophalen. Het bedrijf zou vervolgens genoteerd worden aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEX), maar de toezichthouder is terughoudend met het goedkeuren van de aanvraag. De voornaamste reden lijkt het ontbreken van adequate regulering van de crypto-industrie te zijn. Een anonieme bron die bekend is met de zaak vertelde een Chinese krant:

Het is te vroeg voor bedrijven in Hongkong die te maken hebben met de crypto-industrie om een IPO te houden. Er is namelijk nog geen goed regelgevingskader geïmplementeerd.

De IPO van Bitmain kan daarom nog even op zich laten wachten. De toezichthouders hebben zes maanden de tijd om een oordeel te vellen, wat uiteindelijk alsnog uit kan draaien op een afwijzing van het verzoek.
Aziatische regio’s als Hongkong en Singapore waren voorheen een veilige thuishaven voor crypto- en blockchainbedrijven. Echter proberen de centrale banken en toezichthouders van het continent de groei van de industrie te temmen door strikte regelgevingskaders te implementeren. De IPO die Bitmain in Hongkong wil houden lijkt daarom een brug te ver voor de mining-fabrikant.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie