Home Nieuws Mining Bitmain IPO in Hongkong in gevaar door terughoudendheid toezichthouders

Bitmain IPO in Hongkong in gevaar door terughoudendheid toezichthouders

De IPO (Initial Public Offering; beursnotering) die Bitmain, fabrikant van mining-hardware, wil houden lijkt in gevaar te zijn. Hongkong staat bekend als een van de meest cryptocurrency vriendelijke gebieden ter wereld, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De toezichthouder van de aandelenmarkt in Hongkong wacht op dit moment namelijk nieuwe regelgeving af, en is daarom terughoudend in het goedkeuren van het IPO-verzoek.

Bitmain beoogde middels een IPO $3 miljard ophalen. Het bedrijf zou vervolgens genoteerd worden aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEX), maar de toezichthouder is terughoudend met het goedkeuren van de aanvraag. De voornaamste reden lijkt het ontbreken van adequate regulering van de crypto-industrie te zijn. Een anonieme bron die bekend is met de zaak vertelde een Chinese krant:

Het is te vroeg voor bedrijven in Hongkong die te maken hebben met de crypto-industrie om een IPO te houden. Er is namelijk nog geen goed regelgevingskader geïmplementeerd.

- Advertentie -

De IPO van Bitmain kan daarom nog even op zich laten wachten. De toezichthouders hebben zes maanden de tijd om een oordeel te vellen, wat uiteindelijk alsnog uit kan draaien op een afwijzing van het verzoek.

Aziatische regio’s als Hongkong en Singapore waren voorheen een veilige thuishaven voor crypto- en blockchainbedrijven. Echter proberen de centrale banken en toezichthouders van het continent de groei van de industrie te temmen door strikte regelgevingskaders te implementeren. De IPO die Bitmain in Hongkong wil houden lijkt daarom een brug te ver voor de mining-fabrikant.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.624,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.689,07 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.693,74 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.702,73 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.