Erik Juffermans Erik Juffermans
22/01/2024 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 16:57

Crypto markt in spanning: Grote bitcoin speler verwacht vandaag vonnis

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
core-scientific-bitcoin-miner-bankrupt

Foto: Shutterstock/Sean Pavone

Vandaag is een belangrijke dag voor Core Scientific. De prominente bitcoin (BTC) miner hoopt vandaag namelijk officieel een faillissement achter zich te laten en een doorstart te maken. Als alles goed gaat zullen de aandelen van het bedrijf morgen weer op de Amerikaanse beurs te verhandelen zijn.

Bitcoin miners staan op het punt BTC te verkopen – daling aanstaande?
Bitcoin miners staan op het punt BTC te verkopen - daling aanstaande?

Grote bitcoin minder gaat doorstart maken

Tijdens de piek van de crypto bullrun in 2021 was Core Scientific de grootste en succesvolste beursgenoteerde bitcoin miner. Core Scientific was echter ook een van de grote gedupeerden in de crypto bearmarkt. De bitcoin miner hield het hoofd niet boven water en was gedwongen een faillissement aan te vragen. Afgelopen week kreeg het bedrijf echter toestemming van de rechtbank voor diens herstructureringsplannen. Mocht alles goed gaan dan zullen de aandelen van Core Scientific later deze week weer te verhandelen zijn.

“De bevestiging van de plannen vandaag is een cruciaal moment in onze herstructurering. We zijn van plan aan het eind van de maand terug te komen als een nog sterker bedrijf, met een zeer gemotiveerd team dat hongerig is naar succes,”

Aldus Adam Sullivan, de CEO van Core Scientific. De succesvolle herstructurering en doorstart van het bedrijf zou mooi nieuws zijn, en zou wijzen op de veerkracht van het bedrijf en de bitcoin mining sector als geheel.

Grootse plannen

Het bedrijf lijkt met grootse plannen uit de startblokken te willen schieten. Volgens de prognose heeft het bedrijf dit jaar 182 duizend mining rigs tot de beschikking. Daarnaast liggen er plannen om dit aantal op te schalen tot 1,1 miljoen rigs in 2027. Core Scientific anticipeert dit jaar op een opbrengst van $600 miljoen. Volgens de plannen zal de opbrengst in 2027 moeten groeien tot $1 miljard.

Met de doorstart van Core Scientific lijkt de crypto sector te ontsnappen aan een hoop ellende. De ondergang van een prominente bitcoin miners zou geen goed nieuws zijn voor de sector, en verregaande gevolgen kunnen hebben. 

Maar met de doorstart zijn niet alle problemen verdwenen. De bank B. Riley wordt namelijk onderzocht door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor vermeende effectenfraude. De bank is een grote investeerder in onder andere Core Scientific. Dit meldt Bloomberg.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Aandelen van deze bitcoin miner en Nvidia AI partner kunnen 50% stijgen
‘Aandelen van deze bitcoin miner en Nvidia-partner kunnen 50% stijgen’
Advertentie