Erik Juffermans Erik Juffermans
22/01/2024 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 16:57

Crypto markt in spanning: Grote bitcoin speler verwacht vandaag vonnis

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
core-scientific-bitcoin-miner-bankrupt

Foto: Shutterstock/Sean Pavone

Vandaag is een belangrijke dag voor Core Scientific. De prominente bitcoin (BTC) miner hoopt vandaag namelijk officieel een faillissement achter zich te laten en een doorstart te maken. Als alles goed gaat zullen de aandelen van het bedrijf morgen weer op de Amerikaanse beurs te verhandelen zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote bitcoin minder gaat doorstart maken

Tijdens de piek van de crypto bullrun in 2021 was Core Scientific de grootste en succesvolste beursgenoteerde bitcoin miner. Core Scientific was echter ook een van de grote gedupeerden in de crypto bearmarkt. De bitcoin miner hield het hoofd niet boven water en was gedwongen een faillissement aan te vragen. Afgelopen week kreeg het bedrijf echter toestemming van de rechtbank voor diens herstructureringsplannen. Mocht alles goed gaan dan zullen de aandelen van Core Scientific later deze week weer te verhandelen zijn.

“De bevestiging van de plannen vandaag is een cruciaal moment in onze herstructurering. We zijn van plan aan het eind van de maand terug te komen als een nog sterker bedrijf, met een zeer gemotiveerd team dat hongerig is naar succes,”

Aldus Adam Sullivan, de CEO van Core Scientific. De succesvolle herstructurering en doorstart van het bedrijf zou mooi nieuws zijn, en zou wijzen op de veerkracht van het bedrijf en de bitcoin mining sector als geheel.

Grootse plannen

Het bedrijf lijkt met grootse plannen uit de startblokken te willen schieten. Volgens de prognose heeft het bedrijf dit jaar 182 duizend mining rigs tot de beschikking. Daarnaast liggen er plannen om dit aantal op te schalen tot 1,1 miljoen rigs in 2027. Core Scientific anticipeert dit jaar op een opbrengst van $600 miljoen. Volgens de plannen zal de opbrengst in 2027 moeten groeien tot $1 miljard.

Met de doorstart van Core Scientific lijkt de crypto sector te ontsnappen aan een hoop ellende. De ondergang van een prominente bitcoin miners zou geen goed nieuws zijn voor de sector, en verregaande gevolgen kunnen hebben. 

Maar met de doorstart zijn niet alle problemen verdwenen. De bank B. Riley wordt namelijk onderzocht door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor vermeende effectenfraude. De bank is een grote investeerder in onder andere Core Scientific. Dit meldt Bloomberg.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie