Rico Engelbarts
06/08/2018 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2018 13:45

Crypto-mining bedrijf Argo Blockchain haalt £25 miljoen op met IPO

icon-mining
Mining

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Argo Blockchain, een crypto-mining bedrijf, is het eerste beursgenoteerde cryptocurrency bedrijf op de London Stock Exchange. Het bedrijf heeft onlangs in een IPO (Initial Public Offering) haar 156.250.000 aandelen verkocht voor £0,16 elk. Dit heeft £25 miljoen opgeleverd, oftewel $32.5 miljoen, waardoor de waarde van het bedrijf groeit naar £47 miljoen ($61.1 miljoen).
Jonathan Bixby, uitvoerend voorzitter van Argo Blockchain, vertelde het volgende:

Argo’s toelating tot de hoofdmarkt van London is een grote stap in de ontwikkeling van ons bedrijf en zal ons in een sterke positie brengen voor onze lange termijn groeistrategie. Wij zijn blij met de sterke reactie van investeerders die het ons mogelijk maakt om ons bedrijf te laten groeien in meerdere jurisdicties.

Argo Blockchain had goedkeuring ontvangen voor de beursnotering op de LSE (London Stock Exchange) in mei dit jaar en bracht haar abonnementsservice voor crypto-mining uit in juni.
Jonathan Bixby gaf aan dat het doel van Argo is om alle onnodige stress en ingewikkeldheid weg te nemen bij mensen die de crypto-mining markt willen betreden. Zij kunnen dan onderdeel zijn in wat hij noemt “de vijfde industriële revolutie.”
Argo opereert vanuit Quebec, Canada. Zij geven individuen, die geïnteresseerd zijn in crypto-mining, de mogelijkheid om mee te doen middels een abonnement dat Argo aanbiedt op haar website of smartphone-app. Voor de meeste individuen zijn de kosten voor hardware en elektriciteit namelijk veel te hoog. Het bedrijf biedt een mining-service aan voor vier cryptocurrencies: BTC Gold, ETH, ETH Classic en ZCash. Het abonnement kost gebruikers £8 per maand.
Andere crypto-mining bedrijven hebben al aangegeven een dergelijke koers te willen varen. Canaan Creative, een crypto-mining bedrijf in Hong Kong zou bezig zijn om een IPO op te zetten van $1 miljard in Hong Kong.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie