Rico Engelbarts
17/04/2020 06:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2020 06:01

Gas- en olieproducenten minen bitcoin (BTC) vanuit zeecontainers

icon-mining
Mining
Gas- en olieproducenten minen bitcoin (BTC) vanuit zeecontainers

Mining wordt vaak bekritiseerd vanwege het energieverbruik wat het met zich meebrengt. Marty Bent, bekend podcaster kwam met een oplossing die volgens hem de olie en gas sector tegemoet zou komen.
In een blogpost die 15 april werd gepubliceerd onthult Bent dat hij sinds vorig jaar bitcoin (BTC) mined in samenwerking met Great American Mining (AGM). Hierbij wordt het overtollige gas gebruikt om de mining rigs te laten draaien. 
GAM heeft in december zijn eerste mining farm in een zeecontainer gelanceerd. Bent zei daarbij dat dit een stap was in de goede richting om olie- en gasproducenten deel te laten nemen in de mining sector. 
In een podcast licht hij toe:

We proberen op deze manier een ‘aha’ moment te creëren bij deze bedrijven waardoor ze realiseren dat investeren in het bouwen van een mining infrastructuur bij kan dragen aan het efficiënt inzetten van verloren gas. Op de lange termijn kan dit bijdragen aan het verloop van Bitcoin. Het biedt een nieuw perspectief.

Miners zoeken een goedkoop en goed alternatief om fossiele brandstoffen goed in te zetten en ze zo rendabel mogelijk te maken. GAM maakt gebruik van gas wat anders niet gebruikt zou worden.

Mits het goed ontworpen is het draaien van bitcoin miners gemiddeld 5x meer rendabel dan wanneer je de olie of gas via pijpleidingen zou transporteren.

Bent zei dat het niet nodig was om speciale magazijnen te gebruiken of staalconstructies te bouwen om bitcoin te minen, gewone zeecontainers zouden voldoende zijn.

Er ontstaat een trend waar zelfs grote bedrijven kijken naar een alternatief, ze willen het containermodel implementeren in plaats van een groot magazijn te bouwen. Een jaar geleden was dit totaal niet het geval. Veel bedrijven kiezen nu voor zeecontainers.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie