Erik Juffermans Erik Juffermans
05/10/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2023 19:00

Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Nieuws
Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Foto: cybrain/Shutterstock

September was een zeer goede maand voor de Amerikaanse bitcoin mining sector. Toonaangevende miners zoals Marathon Digital, Riot Platforms en CleanSpark noteerden sterke producties. Ondanks de zijwaartse koers van bitcoin (BTC) maakten de miners flinke winst.

Ethereum is weer inflatoir door recente update
Ethereum is weer inflatoir door recente update

Bitcoin miners tevreden

Marathon produceerde 1.245 BTC in september. Dit is een 16 procent groei ten opzichte van augustus en een ongekende 245 procent groei ten opzichte van september 2022. Deze absurde groei is te danken doordat het bedrijf een groot aantal nieuwe machines aanzette. Daardoor steeg de zogenaamde hash rate, ook wel de computerkracht van de mining apparatuur, met 3,8 exahashes per seconde tot 23,1 exahashes per seconde. 

Dit blijkt uit de resultaten die Marathon openbaar maakte, maar Marathon is nog niet klaar met uitbreiden. Dit heeft CEO Fred Thiel te zeggen over deze plannen:

“We zijn de mogelijkheden aan het verkennen voor onze volgende 5 exahashes capaciteitsuitbreiding, waaronder internationale locaties met hernieuwbare goedkope energie.”

Via social media krijgt Marathon echter ook kritiek. Zo luidt het commentaar dat de operatiekosten veel te hoog zijn. Bij een lagere bitcoin koers zou Marathon in de problemen kunnen komen, aldus de kritiek.

Ook Riot Platforms had een goede maand. Ten opzichte van augustus steeg de bitcoin productie met 9 procent. In totaal minede het bedrijf 362 bitcoin in september.

Riot haalt ook veel inkomsten uit het ondersteunen van het lokale elektriciteitsnetwerk, was afgelopen maand nog op Crypto Insiders te lezen. Riot verdiende zelfs meer aan het leveren van elektriciteit dan het verdiende aan bitcoin minen in de maanden augustus en september.

Amerikaanse bitcoin miners maken dikke winst

De derde succesvolle miner is CleanSpark. CEO Zach Bradford maakt via X bekend dat het bedrijf het beste kwartaal en het beste fiscale jaar achter de rug heeft. CleanSpark produceerde in september 643 bitcoin en 6.903 bitcoin in de afgelopen twaalf maanden.

Volgens Bradford zijn de mooie resultaten te danken aan verbeterde efficiëntie, lagere energiekosten en het draaien op maximale capaciteiten. Hij prijst ook de leiders en de werknemers van het bedrijf, die zich constant blijven inspannen.

Alledrie de Amerikaanse miners zagen op dinsdag hun aandeel fors stijgen. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie