Timo Bult Timo Bult
23/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2019 06:00

Hashrate Bitcoin (BTC)-netwerk bereikt hoogste punt ooit

icon-mining
Mining

De rekenkracht van het Bitcoin-netwerk blijft maar toenemen nu steeds meer bitcoin miners zich bij het netwerk voegen. Daarmee wordt ook de beveiliging van het netwerk alsmaar beter. De rekenkracht staat na een periode van toename nu ver boven het niveau van toen bitcoin (BTC) nog $20.000 waard was.
Op 20 juli was de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk 79,7 terahashes per seconde. Dit blijkt uit gegevens van Blockchain.com. Nooit eerder zag Bitcoin zo’n grote rekenkracht.
1 terahash per seconde betekent dat er 1 biljoen hashes per seconden worden uitgespuwd door de miners op het netwerk. Op 20 juli werden er elke seconde dus bijna 80 biljoen hashes per seconden gegenereerd.
Hashes zijn sleutels die bestaan uit willekeurige cijfers en letters waarmee datablokken in de blockchain worden geverifieerd. Het Bitcoin-protocol schrijft voor dat een hash moet beginnen met een vastgesteld aantal nullen. Dit wordt om precies te zijn voorgeschreven door de target hash.
Aangezien miners willekeurige codes genereren en op zoek moeten naar een hash code die met het vastgestelde aantal nullen begint, betekent dit dat hoe meer nullen er nodig zijn, hoe lastiger het wordt om de juiste hash code te vinden.
Het Bitcoin-netwerk is dynamisch in de zin dat de vereisten voor deze target hash steeds worden bijgesteld naarmate de rekenkracht toeneemt. Hiermee wordt het steeds moeilijker om de juiste hash te vinden en dus om een block aan de blockchain toe te voegen. In andere woorden, hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe veiliger het Bitcoin-netwerk is.
De rekenkracht die de miners op 20 juli gezamenlijk realiseerden is maar liefst 8 keer hoger dan de periode waarin bitcoin $20.000 waard was. Kortom, steeds meer miners geloven in de toekomst van Bitcoin!
Heb je afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie