Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Hoofd postkantoor Rusland opgepakt voor crypto-mining op kantoor

Hoofd postkantoor Rusland opgepakt voor crypto-mining op kantoor

Recent is een voormalig hoofd van een postkantoormedewerker opgepakt wegens het minen van cryptocurrencies via het netwerk van het kantoor in een stad in Mineralnye Vody, in het zuiden van het land.

Volgens een rapport afkomstig van het lokale nieuws kanaal RNS, is er tegen de voormalige regiomanager een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door het SU Investigative Committee. Volgens de aanklagers wordt hij verdacht van het illegaal installeren en minen van cryptocurrencies met professionele hardware. Zijn mining-operatie zou ongeveer 6 maanden actief zijn geweest.

- Advertentie -

De verdachte wordt beschuldigd van ‘machtsmisbruik’, zoals vastgelegd in het wetboek van strafrecht van de Russische Federatie. Wie het heeft gedaan is nog niet bekend, de identiteit is nog niet bekend gemaakt door de politie omdat er nog geen officiële aanklacht is ingediend. De onderzoekscommissie bevindt zich namelijk nog in de beginfase van het onderzoek.

Wel is al bekend dat de Federal Postal Service van Stavropol Territory meer dan 30.000 Russische roebels (€385) aan schade heeft geleden, waarschijnlijk in de vorm van een hoge energierekening.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat dit zich voordeed in Rusland. In maart vond zich een operatie plaats van de Russische politie om bitcoin miners te vangen die maandelijks $200.000 aan elektriciteit stalen om cryptocurrencies te minen. De criminelen slaagden erin om, door middel van een geavanceerde infrastructuur, hun mining hardware rechtstreeks aan te sluiten op maar liefst acht verschillende openbare elektriciteitsvoorzieningen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.327,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.224,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.284,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.287,72 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.289,92 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...