Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/06/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:58

Hoofd postkantoor Rusland opgepakt voor crypto-mining op kantoor

icon-mining
Mining
Hoofd postkantoor Rusland opgepakt voor crypto-mining op kantoor

Recent is een voormalig hoofd van een postkantoormedewerker opgepakt wegens het minen van cryptocurrencies via het netwerk van het kantoor in een stad in Mineralnye Vody, in het zuiden van het land.
Volgens een rapport afkomstig van het lokale nieuws kanaal RNS, is er tegen de voormalige regiomanager een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door het SU Investigative Committee. Volgens de aanklagers wordt hij verdacht van het illegaal installeren en minen van cryptocurrencies met professionele hardware. Zijn mining-operatie zou ongeveer 6 maanden actief zijn geweest.
De verdachte wordt beschuldigd van ‘machtsmisbruik’, zoals vastgelegd in het wetboek van strafrecht van de Russische Federatie. Wie het heeft gedaan is nog niet bekend, de identiteit is nog niet bekend gemaakt door de politie omdat er nog geen officiële aanklacht is ingediend. De onderzoekscommissie bevindt zich namelijk nog in de beginfase van het onderzoek.
Wel is al bekend dat de Federal Postal Service van Stavropol Territory meer dan 30.000 Russische roebels (€385) aan schade heeft geleden, waarschijnlijk in de vorm van een hoge energierekening.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat dit zich voordeed in Rusland. In maart vond zich een operatie plaats van de Russische politie om bitcoin miners te vangen die maandelijks $200.000 aan elektriciteit stalen om cryptocurrencies te minen. De criminelen slaagden erin om, door middel van een geavanceerde infrastructuur, hun mining hardware rechtstreeks aan te sluiten op maar liefst acht verschillende openbare elektriciteitsvoorzieningen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie