Timo Bult Timo Bult
07/11/2023 18:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 00:26

Man verdiende 205.000 euro aan bitcoins met lucratieve hobby

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
Man verdiende 205.000 euro aan bitcoins met lucratieve hobby

Foto: Wpadington/Shutterstock

De wereld van bitcoin (BTC) mining en het verzamelen van je eigen bitcoins klinkt misschien voor velen te ingewikkeld. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In dit artikel duiken we eerst in op een bizar verhaal van een kleine bitcoin miner die enorm succesvol was. Ook leggen we je uit hoe je eenvoudig kunt beginnen met bitcoins maken, zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt.

Amerikaanse crypto miners vieren overwinning, streep door controle
  • icon-mining
    Mining

Kleine miner verdient 6,25 BTC

Afgelopen zomer werd bekend dat een zogenoemde “solo bitcoin miner” met succes een block wist te minen. Wanneer een miner dit doet ontvangt hij of zij een beloning.

Op het moment van schrijven bedraagt de beloning 6,25 BTC, ongeveer 205 duizend euro volgens de huidige koers.

Volgens softwareontwikkelaar Con Kolivas betrof het waarschijnlijk een miner met een enkele Antminer S9 computer met een totale rekenkracht van rond de 17 terahashes per seconde. Kolivas maakte echter ook meteen duidelijk dat de miner in kwestie extreem veel geluk heeft gehad.

Volgens de ontwikkelaar moet een persoon met een dergelijke mining-computer normaal gesproken ongeveer 450 jaar lang minen, zó klein is de kans dus. Het is dan ook maar heel af en toe dat het een enkeling lukt om op deze manier bitcoins te verdienen. Maar hoe werkt dit precies?

Hoe kan 1 persoon zoveel bitcoins verdienen?

Voordat we dit uitleggen is het goed om te weten dat er bedrijven bestaan die je kunnen helpen en de volledige installatie en onderhoud voor je kunnen regelen. Crypto Insiders werkt hiervoor sinds enige tijd samen met Rollman Mining. Op deze manier kun je bitcoins minen vanuit je luie stoel, zonder technische kennis.

Om te kunnen begrijpen hoe bitcoin mining ongeveer werkt zullen we een simpele vergelijking maken. Stel je een zaal voor waarin 100 mensen staan. Om de beloning achter de deur te ontvangen dient een serie van letters en nummers geraden te worden.

De 100 mensen roepen allemaal hun suggestie, en dat doen zij zo snel mogelijk achter elkaar om een zo groot mogelijke kans te maken om het juiste wachtwoord te raden. Zo kan Erik heel snel praten, wat hem een voordeel geeft. Hij kan namelijk heel veel mogelijke oplossingen achter elkaar roepen.

Een solo miner zou in deze situatie een enkele persoon vertegenwoordigen, zoals Erik. Hij noemt mogelijke oplossingen in rap tempo en plotseling klinkt het signaal: Hij heeft de oplossing geraden! Hij mag door de deur en neemt de 6,25 bitcoins in ontvangst.

Advertentie

Bitcoin mining nu eenvoudig, zonder technisch gedoe

Uiteraard is de bovenstaande vergelijking extreem kort door de bocht. Zo laten we buiten beschouwing waarom miners doen wat ze doen, en hoe het Bitcoin-netwerk precies werkt. Uiteindelijk komt het erop neer dat miners samen ervoor zorgen dat het netwerk veilig is en dat de transacties die worden gedaan met bitcoins correct worden opgeslagen.

Naast solo minen, wat tegenwoordig maar weinig mensen doen, kunnen miners ook hun krachten bundelen en de opbrengsten samen delen. Het voordeel hiervan is dat de kans om bitcoin te verdienen groter wordt en de inkomsten stabieler zullen zijn.

De eenvoudigste manier is om samen te werken met een bedrijf als Rollman Mining. Je bestelt hier een miner waarna deze naar een professionele en duurzame locatie wordt gestuurd. Daar word je miner door professionals geïnstalleerd en onderhouden. Het grote voordeel hiervan is dat jouw miner tegen lage stroomkosten en onder de perfecte omstandigheden zal kunnen minen. Via je smartphone kun je precies zien hoe je miner presteert en hoeveel bitcoins je hebt verdiend. Lezers van Crypto Insiders ontvangen tijdelijk een unieke aanbieding!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie