Rico Engelbarts
12/07/2018 08:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2018 08:24

Mede-oprichter Google Sergey Brin onthult dat hij een Ethereum-miner is

icon-mining
Mining
mede-oprichter_google_onthult_dat_hij_een_ethereum_miner_is_sergey_brin

Sergey Brin, de mede-oprichter van Google, maakte de verrassende onthulling dat hij een miner van Ethereum (ETH) is, op de Blockchain Summit in Marokko op zondag 8 juli.
Momenteel is Brin de voorzitter van Alphabet, het moederbedrijf van Google dat zich in 2015 als onderdeel van de herstructurering van de technologiegigant heeft gevormd, maar zijn “bijbaantje” is kennelijk het minen van de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, samen met zijn 10-jarig zoontje.
Brin schreef het succes van de zoekmachine en e-maildiensten van Google toe aan het “serieus nemen” van de mogelijkheden van opkomende technologieën; het herkennen van een potentiële “sprong vooruit”, iets waarvan hij zei dat de ontwikkelaars en de breinen achter de crypto-wereld over die gave beschikken.
De Google-miljardair zei verder dat cryptocurrencies, die de asymmetrische cryptografie over het web hebben verspreid en consensus algoritmes zoals proof-of-work (PoW) hebben gecreëerd, “verbijsterend” zijn. Het wereldwijde crypto-netwerk is, wanneer het serieus wordt genomen, “buitengewoon” in zijn woorden.
Brin benadrukte ook het concept van zero-knowledge proofs die de basis leggen voor de op anonimiteit gebaseerde altcoins zoals ZCash, waarvan hij toegaf dat hij de wiskunde daarachter niet helemaal kan volgen, maar ook dat wederom “verbijsterend” noemde:

Ik zie een toekomst in het aannemen van deze onderzoeks-achtige ideeën die er zijn in de wereld en deze te realiseren.

In de Founders Letter van Alphabet in 2017, noemde Brin vooraanstaande cryptocurrencies als Ethereum als een belangrijke factor in de huidige “computing boom” van vandaag.
Google zelf heeft in maart haar verbod op crypto-advertenties aangekondigd, dat op 1 juni in werking is getreden en zwaar bekritiseerd is. Brin heeft erkend dat het bedrijf “er niet in geslaagd is” om aan de frontlinie te staan als het gaat om het omarmen van crypto.
Ethereum (ETH) is momenteel de op een na grootste cryptocurrency met een marktwaarde van ongeveer $44,5 miljard.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie