Home Nieuws Mining Met bommen bedreigd Bitcoin-mining bedrijf moet deuren sluiten

Met bommen bedreigd Bitcoin-mining bedrijf moet deuren sluiten

Kryptovault, een Bitcoin-mining bedrijf in Noorwegen, moet misschien sluiten na klachten over geluidsoverlast, zo meldt het Noorse The Local.

Het bedrijf, dat ten noorden ligt van Oslo in het plaatsje Hønefoss, verbruikt 40MW om 9.500 computers van stroom te voorzien. Het bedrijf kan een aantal miljoen Noorse kronen aan Bitcoin per week minen en draait op groene stroom.

- Advertentie -

De computers hebben enorme fans nodig om koel te blijven en dat is wat het geluidsoverlast veroorzaakt:

De herrie die het bedrijf maakt hoor je 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Onze zomer is verpest.

Zo vertelt één van de buren, Trond Gulesto, aan de Noorse krant Dagens Næringsliv. Buurtbewoners geven aan dat zij ondanks de hitte gedwongen zijn om ramen de hele zomer gesloten te houden.

Nu blijkt, volgens het gemeentebestuur van Hønefoss, dat het bedrijf niet over de vereiste vergunningen beschikt en daarom illegaal draait. Arne Hellum, werkzaam bij bouwzaken, zegt dat de gemeente nu het sluiten van het bedrijf zou kunnen bevelen zolang het niet de juiste vergunningen bezit.

CEO van Kryptovault, Stig Myrseth, zegt dat hem verteld was dat alle vergunningen op orde waren toen hij bedrijf in de lente overnam. Verder geeft hij aan dat het bedrijf de ontbrekende vergunningen heeft aangevraagd en dat het gaat investeren in het reduceren van het geluid om zo het geproduceerde geluidsniveau van 60 decibel tot onder de 45 decibel te brengen.

Vorige week ontving Kryptovault een dreigbrief in verband met het geluidsoverlast:

Dit is sabotage. Als je met crypto-mining verder gaat uitbreiden en het land verder met herrie verstoort, dan ben je de rust aan het saboteren. Ik bedreig u met het sturen van explosieven.

Kryptovault deed aangifte bij de politie en waarschuwde haar werknemers om waakzaam en voorzichtig te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.194,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.262,98 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.267,48 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.275,54 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.