Erik Juffermans Erik Juffermans
21/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 13:00

Midden-Oosten investeert groots in crypto met enorme mining centrales

icon-mining
Mining
Midden-Oosten investeert groots in crypto met enorme mining centrales

Foto: Pichit Tongma/Shutterstock

Oman, een land ten zuiden van Saudi-Arabië, opent een nieuwe crypto mining operatie ter waarde van 370 miljoen dollar. Dit is de tweede mining centrale in korte tijd die in Oman wordt geopend. In november opende Oman de eerste waar destijds 390 miljoen dollar werd geïnvesteerd. Dit maken lokale nieuwskanalen bekend.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oman pakt uit crypto mining industrie uit

Dat betekent dat Oman in minder dan een jaar al 760 miljoen dollar in zijn crypto mining-industrie heeft gestopt. Het bedrijf achter de mining centrales is Exahertz International. Partner Sam Ferdows, CEO van Moonwalk Systems, verwacht dat er de komende tijd nog meer centrales bij zullen komen in Oman. De nieuwe centrale draait al en heeft momenteel 2 mining apparaten actief. In oktober moet dit aantal uitkomen op 15 duizend machines. De hardware is afkomstig van de Chinese crypto mining fabrikant Bitmain Technologies.

Volgens Fedows is blockchian-technologie “de toekomst” en zullen de centrales de lokale bevolking ten goede komen. De centrales gebruiken namelijk lokale elektriciteit en lokaal personeel. Ook meent hij dat mining centrales een boost zullen zijn voor de economie en ontwikkeling van Oman. Exahertz zal lokaal personeel trainen in data management en blockchain technologie. Daarnaast worden er stage programma’s voor jongeren opgezet.

Kyrgyzstan gaat ook bitcoin minen

Ook een ander land in Azië, Kyrgyzstan, maakt bekend te starten met crypto minen. Het centraal Aziatische land zal waterkracht gebruiken voor mining. De mining centrale, die 20 miljoen dollar zal kosten, zal exces energie van een lokale waterkrachtcentrale gebruiken voor het minen van crypto.

In warme periodes van het jaar produceert de waterkrachtcentrale in het land meer energie dan er gebruikt wordt. Deze overtollige energie kan door voor crypto-mining gebruikt worden om verspilling te voorkomen. Naar verwachting lanceert de mining centrale in het tweede kwartaal van 2024. De president van Kyrgyztan, Sadyr Japarov, heeft al geeft groen licht gegeven voor het project en zegt:

“Op zomerse dagen hebben we genoeg elektriciteit. Te veel zelfs. We kunnen het dan ook niet verkopen. Daarom, om het energiesysteem te verbeteren, keuren we centrales goed die het overschot kunnen opvangen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement