Kevin Schijven Kevin Schijven
05/05/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 16:04

New York wil bitcoin (BTC) mining verbieden voor drie jaar omtrent milieuzorgen

icon-mining
Mining
New York wil bitcoin (BTC) mining verbieden voor drie jaar omtrent milieuzorgen

Bitcoin (BTC) miners in de staat New York worden wellicht gedwongen hun werk te staken voor drie jaar, en misschien zelfs helemaal. Dat blijkt uit een nieuw wetsvoorstel die bij de Senaat van New York op tafel ligt sinds 3 mei.

Mocht de wet worden aangenomen, dan zou een zogeheten moratorium van drie jaar op crypto mining-bedrijven worden ingesteld. De bedrijven zouden dan voor drie jaar hun activiteiten moeten neerleggen terwijl onderzocht wordt wat de impact van mining is op het milieu. Er zal dan vooral gekeken worden naar de CO2-uitstoot van mining-bedrijven in New York.

Mochten crypto mining-bedrijven te schadelijk voor het milieu zijn, of misleidend zijn over hun cijfers, dan worden wellicht de benodigde vergunningen ingetrokken en kunnen de bedrijven helemaal niet meer opereren. Het wetsvoorstel heeft ook als doel om strengere voorschriften voor deze bedrijven op te stellen.

“Een enkele cryptocurrency-transactie gebruikt dezelfde hoeveelheid energie die een gemiddeld Amerikaans huishouden in een maand verbruikt, met een geschat niveau van wereldwijd energieverbruik dat gelijk is aan dat van het land van Zweden.”

Aldus het voorstel, waarin verder staat dat veel de mining-bedrijven in New York in oude energiecentrales voor fossiele brandstoffen opereren. Alhoewel deze wet waarschijnlijk weinig invloed zal hebben op de totale hash rate van bitcoin, kan het slecht uitpakken voor de bedrijven in New York. Wellicht kan het onderzoek ook eindelijk wat meer eenduidigheid bieden over de invloed van crypto op het milieu. Het is een onderwerp waar momenteel nog veel onduidelijkheid over bestaan en veel desinformatie over wordt verspreid.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement