Simon Bosch Simon Bosch
01/11/2022 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 12:11

Nóg een grote publieke bitcoin miner bijna failliet

icon-mining
Mining
Nóg een grote publieke bitcoin miner bijna failliet

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Vorige week werd duidelijk dat ‘s werelds grootste publieke bitcoin miner, Core Scientific, flink in de financiële problemen zit. Het maakt te weinig omzet om zijn schulden af te kunnen betalen. Nu dreigt ook Argo Blockchain eraan onderdoor te gaan.

Bitcoin halving om de hoek, hoe bereidt je voor?
  • icon-mining
    Mining

Crypto miner Argo Blockchain komt geld tekort

Dat heeft de BTC-miner bekendgemaakt in een persbericht. Het bedrijf zoekt naar nieuwe manieren om gefinancierd te worden, nadat het niet meer in staat was om geld op te halen bij een ‘strategische investeerder’. Het zou gaan om Mike Novogratz’ fonds Galaxy Digital. In augustus bleek dat Argo schuld heeft bij Galaxy Digital, om deze af te kunnen betalen was het genoodzaakt om zijn gedolven bitcoins te verkopen.

De miner heeft daardoor geprobeerd om kapitaal op te halen door ongeveer 24 miljoen Britse pond (28 miljoen euro) aan extra aandelen uit te geven. Maar nu denkt het dat het deze aandelen niet meer zomaar kan verkopen, daarom zoekt het nieuwe manieren om een faillissement te voorkomen.

Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk. Als we ervan uitgaan dat het bedrijf niet wordt overgenomen, dan is extra schuldpapier vermoedelijk de oplossing naar keuze. Het bedrijf constateert ook dat als het niet in staat is om aan extra geld te komen het cashflownegatief zou worden. Dit zou het bedrijf dwingen om te zwaar te bezuinigen of door de werkzaamheden te stoppen. Het is niet duidelijk of dit neerkomt op volledig stoppen, of alleen te stoppen totdat de berenmarkt voorbij is.

Advertentie

Ook slecht nieuws voor andere crypto miners?

Argo Blockchain is genoteerd aan de London Stock Exchange (ticker: ARB) en op de NASDAQ (ticker: ARBK) en had in augustus nog een marktwaarde van ongeveer 230 miljoen dollar. Op de top van de markt een jaar geleden was het zelfs nog 880 miljoen waard.

Deze aankondiging geeft aan dat de problemen bij miners mogelijk veel groter zijn dan slechts Core Scientific. Mochten de moeilijkheden bij Argo blijven, dan kan dat ook een nadelig effect hebben op andere bedrijven. Zo zijn de miners Marathon Digital (MARA) en Hive Blockchain (HIVE) al begonnen aan een duik.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie