Kevin Schijven Kevin Schijven
20/02/2021 07:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2021 07:39

Nvidia beperkt videokaarten in strijd met ethereum (ETH) mining, wat is de reden?

icon-mining
Mining
Nvidia beperkt videokaarten in strijd met ethereum (ETH) mining, wat is de reden

De videokaarten van Nvidia zijn zo populair dat er een enorm tekort is op de markt. Niet alleen gamers, maar ook cryptocurrency-miners kopen de videokaarten massaal op, en vaak tegen belachelijke prijzen.
Daarom besluit Nvidia om de zogeheten hash rate van de nieuwe reeks GeForce RTX 3060 kaarten te limiteren. Dat kondigt Nvidia op 19 februari aan middels een blogartikel.
Op deze manier worden de nieuwe videokaarten, die op 25 februari lanceren, minder aantrekkelijk voor miners. De enorme videokaartenfabrikant wil namelijk dat deze RTX 3060 kaarten alleen voor videospellen worden gebruikt.
De RTX 3060 videokaarten zijn op een manier ontwikkeld dat wanneer ze ethereum (ETH) mining ontdekken vanzelf de hash rate, of rekenkracht, van de videokaart wordt gehalveerd. Dat maakt ze een stuk ineffectiever voor mining.
Daarnaast is Nvidia van plan een nieuwe reeks computerkaarten uit te brengen die specifiek gemaakt zijn voor ether-mining met de naam Nvidia Cryptocurrency Mining Processor, of CMP.
Deze CMP kaarten zullen geen graphics in videospellen ondersteunen en hebben dan ook geen display out, of schermaansluiting. Daarnaast draaien ze op een lager voltage en frequentie waardoor ze ook effectiever zijn voor mining.
De CMP zal verkrijgbaar zijn in vier varianten: de 30HX, 40HX, 50HX en 90HX. De cijfers in de namen komen overeen met de hash rate die elke kaart ongeveer aankan in megahashes per seconde (MH/s).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement