Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Nvidia dient motie tot afwijzing in omtrent bitcoin en crypto-mining rechtszaak van $1 miljard

Nvidia, de grote videokaartenfabrikant, heeft op 30 juni een motie tot afwijzing ingediend omtrent de rechtszaak waarin het bedrijf beschuldigd wordt van het verbergen van $1 miljard aan inkomsten uit de bitcoin- en cryptocurrency-mining industrie.

Nvidia bracht in 2017 de “Crypto SKU” uit, een GPU ontwikkeld specifiek voor crypto-mining. Echter sloeg dit apparaat niet aan, terwijl in 2017 en 2018 de GeForce producten van Nvidia populair waren voor mining.

- Advertentie -

In de class-action rechtszaak wordt Nvidia ervan beschuldigd een verkeerde voorstelling van $1,26 miljard aan inkomsten te melden en daarmee de ‘Securities Exchange Act’ te schenden. Volgens aanklagers zouden deze inkomsten niet alleen uit de gaming-markt behaald zijn, maar ook de crypto-mining industrie.

In plaats daarvan kozen de gedaagden voor een strategie die zou inspelen op de sterke vraag van miners naar GeForce GPU’s, terwijl ze beleggers ten onrechte vertelden dat de piek in de verkoop van GeForce afkomstig was van gamers, niet van miners, en waardoor het leek alsof NVIDIA’s kern gaming activiteiten immuun waren voor de volatiliteit van de cryptocurrency-markten.

Aldus de aanklacht. In de nieuwe motie tot afwijzing stelt Nvidia dat het bedrijf destijds aan investeerders duidelijk maakte dat het onmogelijk was om precies te achterhalen waarvoor klanten de videokaarten kochten. Nvidia verwijst in de motie naar een citaat uit 2018 waarin CEO Jensen Huang het volgende zei:

Of ze het nu kopen voor mining of kopen voor gaming, dat is nogal moeilijk te zeggen.

In andere woorden: Nvidia beweert dat het niet heeft gelogen over de herkomst van de  inkomsten. Tevens zouden de gegevens waarop de aanklacht is gebaseerd, onderzocht door Prysm en Jon Peddie Research, volgens Nvidia onbetrouwbaar zijn:

De cijfers van Jon Peddie berusten op een groot aantal niet-geïdentificeerde en onverklaarbare veronderstellingen en input. Dit maakt de analyse van Prysm nog minder betrouwbaar dan voorheen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,64 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...