Erik Juffermans Erik Juffermans
24/12/2023 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2023 14:40

Strijd om bitcoins maken neemt toe dankzij recordinvesteringen miners

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Strijd om bitcoins maken neemt toe dankzij recordinvesteringen miners

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Zoals je waarschijnlijk wel weet komt de Bitcoin (BTC) halving steeds dichterbij. In het huidige tempo zal de halving in april plaatsvinden. Na de vierjarige halving zullen de beloningen voor miners gehalveerd worden. De bitcoin mining sector zal dus na de halving nog competitiever worden, en miners spelen hier nu al op in.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miners investeren

Deze maand investeerden beursgenoteerde Bitcoin mining bedrijven een gigantische hoeveelheid geld in nieuwe technologie. In totaal staat de teller voor deze maand op 600 miljoen dollar. Dit is bijna de helft van wat de Bitcoin miningsector in totaal investeerde in 2023. Dit bedrag staat namelijk op $1,3 miljard. Dit meldt de Financial Times.

2022 was een zeer zwaar jaar voor miners. De crypto bearmarkt was namelijk langer en dieper dan voorzien. Momenteel koerst bitcoin echter op hoogtes die we lange tijd niet gezien hebben, en miners profiteren hiervan.

Zoals gezegd halveren de mining beloningen voor miners na de halving. Om dezelfde winsten als nu te maken moet de koers van BTC dus verdubbelen na de halving, of de productie van miners moet omhoog. In dit tweede punt is iets waar miners meer controle over hebben. De investeringen in de laatste chips en servers is dus geen verrassing.

“Het kopen van materiaal is niet alleen voor in de bullmarkt. Miners realiseren zich dat het ‘verversen van de vloot’ ze boven water kan houden,” aldus Juri Bulovic van Foundry.

Halving zal sector opschudden

Er bestaat een grote kans dat de halving de bitcoin mining sector flink zal opschudden. Niet alle miners zullen de mining operaties draaiende kunnen houden wanneer de beloningen gehalveerd worden. Enkel de miners die financieel sterk in de schoenen staan en de juiste materialen in huis hebben zullen overblijven. Ook Matthew Schulz van het Amerikaanse mining bedrijf CleanSpark beaamt dit:

“Het zal lijken op wat er in China gebeurde in 2021, iedereen stopte met minen, en de percentages stegen verschrikkelijk voor de miners die nog draaiende waren. De bedrijven die nu deze investeringen in nieuwe apparatuur maken zullen waarschijnlijk overleven.”

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie