Rico Engelbarts
05/09/2018 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2018 17:40

Uitgestorven Canadees dorp ziet mogelijk nieuwe toekomst door crypto mining

icon-mining
Mining
uitgestorven_canadese_dorp_ziet_mogelijk_nieuwe_toekomst_door_crypto_mining

De uitgestorven en verlaten dorpen van het Canadese platteland blijken een aantrekkelijke locatie te zijn voor de Bitcoin (BTC) miners. Zo maken het koude klimaat en de overvloed aan energiebronnen het een ideale locatie voor deze industrie.

Bitcoin-bedrijf deelt topresultaten, investeerders zeer enthousiast
  • icon-mining
    Mining

Decentralisatie op het platteland

Een van deze dorpen is Ocean Falls in British Columbia. Het dorp was ooit een bedrijvige aangelegenheid met een houtmolen in het midden van alle bezigheden. De molen produceerde papier, maar is in de jaren ‘80 gestopt met verdere productie. Als gevolg hiervan begonnen de kleine industrieën rond de molen langzamerhand ook te vervallen en liep de populatie van het dorp terug; waar Ocean Falls ooit een populatie van 5000 genoot heeft het tegenwoordig nog maar zo’n 100 inwoners, zo meldt Bloomberg.
Desalniettemin heeft een ondernemer genaamd Kevin Day een nieuw gebruik gevonden voor de molen; hij heeft honderden kleine computers geïnstalleerd als onderdeel van een nieuwe cryptocurrency mining installatie. Day’s bedrijf, Ocean Falls Blockchain, was aangetrokken tot het dorp vanwege haar overvloed aan hydro-elektrische energie: de molen werd namelijk aangedreven door een dam die nog steeds in staat is om zo’n 13 megawatt aan elektriciteit op te wekken. Hoewel de dam energie levert aan zowel Ocean Falls als twee omliggende dorpen, wordt tweederde van haar capaciteit niet benut.
Een aantrekkelijk aanbod dus. Toch betekent het feit dat Ocean Falls afgelegen ligt, dat veel industrieën zich er simpelweg niet kunnen huisvesten. Echter produceert BTC mining geen fysieke producten, wat betekent dat het geen logistieke eisen stelt aan de locatie.
Het opzetten van de mining operatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft alsnog 2 jaar geduurd voordat de mining operatie operationeel was in de oude molen en pas deze zomer waren de servers aangezet. In deze tijd zijn crypto prijzen hevig gefluctueerd.
Het is nog onduidelijk wat voor impact de mining operatie zal hebben op het dorp; datacenters vereisen namelijk maar weinig onderhoud en hebben geen honderden of duizenden werknemers nodig om te kunnen opereren. Mogelijk zal Ocean Falls dus maar een kleine tot geen impact ervaren in haar lokale economie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie