Rico Engelbarts
01/05/2018 21:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:35

UNICEF wilt je CPU gebruiken om geld op te halen voor kinderen

Nieuws
UNICEF_laat_website_bezoekers_doneren_door_mining_van_monero

UNICEF Australia, een organisatie die zich toewijdt aan humanitaire hulp voor minder bedeelde kinderen, houdt zich bezig met goede doelen terwijl er tegelijkertijd een nieuwe geldstroom wordt gehanteerd.
De organisatie heeft The HopePage in het leven geroepen die is ontworpen om de CPU rekenkracht van lokale websitebezoekers te gebruiken voor cryptocurrency mining; de energieverbruikende manier om complexe rekensommen op te lossen en zo blockchain blocks op te lossen en cryptocurrencies als Bitcoin aan te maken. Door het doneren van computer-rekenkracht om crypto te minen – in dit geval gaat het om de cryptocurrency Monero – kunnen websitebezoekers automatisch geld doneren aan UNICEF Australia. Sinds afgelopen maandag hebben bijna 2000 mensen hier aan deelgenomen.
De gegenereerde digitale valuta helpt UNICEF om zowel de rechten van kinderen te beschermen en hun levens te redden, wat weerslag vindt in de gedachte van blockchain veteranen omtrent de sociale impact van blockchain.
Jennifer Tierney, director of fundraising en communications liet het volgende weten:

We wilden opkomende technologieën gebruiken om meer bewustzijn te creëren omtrent humanitaire crises en om donaties te vergaren om kinderen in deze crises te kunnen helpen. The HopePage geeft Australiërs de kans om kwetsbare kinderen hulp en hoop te bieden, simpelweg door de website te bezoeken.

The HopePage vraagt gebruikers toestemming om CPU rekenkracht te gebruiken voor het mining proces; beleefdheid die sommige bedrijven, die in het geheim hetzelfde deden, niet hebben kunnen opbrengen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie