morgan_stanley_neemt_crypto_expert_over_van_credit_suisse

Morgan Stanley neemt crypto-expert over van Credit Suisse

1

Morgan Stanley, één van de grootste investeer banken ter wereld, heeft Andrew Peel aangenomen als hoofd van de crypto afdeling, zo meldt eFinancialCareers.

Andrew Peel heeft 12 jaar gewerkt bij Credit Suisse, waarvan de de laatste 3 jaar als vice-president van sales. Hij noemt zichzelf een expert in Bitcoin en andere cryptocurrencies en heeft aangegeven een voorstander van cryptocurrencies te zijn sinds 2013. Hij zal werken vanuit zowel London als Zürich, Zwitserland.

De laatste tijd lijkt de houding tegenover cryptocurrencies vanuit de grote banken een positieve draai te krijgen. Eind 2017 kenmerkte president van JPMorgan, Jamie Dimon, nog Bitcoin als “fraude.” Tevens noemde president van Credit Suisse, Tidjane Thiam, Bitcoin “de definitie van een bubble.”

President van Morgan Stanley, James Gorman, gaf, in tegenstelling, toen al een hele andere houding tegenover cryptocurrencies aan. Hij legde uit dat, terwijl Bitcoin nog “zeer speculatief” was, dat Bitcoin ook een zeer interessante uitdaging brengt voor het centrale bank system. Daar voegde hij aan toe dat Bitcoin een “natuurlijk gevolg” is van blockchain-technologie.

Morgan Stanley is begin dit jaar ook begonnen met het vereffenen van Bitcoin futures (termijncontracten) en volgt daarmee Goldman Sachs op als tweede bank in Amerika die dit doet.

De laatste tijd hebben andere experts een dergelijke sprong gemaakt van de traditionele financiële sector naar de wereld van de crypto en blockchain-technologie. Zo zijn Rana Yared en Justin Schmidt van Goldman Sachs begonnen met een Bitcoin afdeling. Amber Baldet heeft haar vorige positie verlaten om een blockchain-programma te starten bij JPMorgan. Brian Wirtz, oprichter van de New York afdeling van Credit Suisse, was al vertrokken in april 2018 om zijn eigen blockchain-adviesbureau op te starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws