Rico Engelbarts
02/08/2018 11:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2018 11:06

Morgan Stanley neemt crypto-expert over van Credit Suisse

Nieuws
morgan_stanley_neemt_crypto_expert_over_van_credit_suisse

Morgan Stanley, één van de grootste investeer banken ter wereld, heeft Andrew Peel aangenomen als hoofd van de crypto afdeling, zo meldt eFinancialCareers.
Andrew Peel heeft 12 jaar gewerkt bij Credit Suisse, waarvan de de laatste 3 jaar als vice-president van sales. Hij noemt zichzelf een expert in Bitcoin en andere cryptocurrencies en heeft aangegeven een voorstander van cryptocurrencies te zijn sinds 2013. Hij zal werken vanuit zowel London als Zürich, Zwitserland.
De laatste tijd lijkt de houding tegenover cryptocurrencies vanuit de grote banken een positieve draai te krijgen. Eind 2017 kenmerkte president van JPMorgan, Jamie Dimon, nog Bitcoin als “fraude.” Tevens noemde president van Credit Suisse, Tidjane Thiam, Bitcoin “de definitie van een bubble.”
President van Morgan Stanley, James Gorman, gaf, in tegenstelling, toen al een hele andere houding tegenover cryptocurrencies aan. Hij legde uit dat, terwijl Bitcoin nog “zeer speculatief” was, dat Bitcoin ook een zeer interessante uitdaging brengt voor het centrale bank system. Daar voegde hij aan toe dat Bitcoin een “natuurlijk gevolg” is van blockchain-technologie.
Morgan Stanley is begin dit jaar ook begonnen met het vereffenen van Bitcoin futures (termijncontracten) en volgt daarmee Goldman Sachs op als tweede bank in Amerika die dit doet.
De laatste tijd hebben andere experts een dergelijke sprong gemaakt van de traditionele financiële sector naar de wereld van de crypto en blockchain-technologie. Zo zijn Rana Yared en Justin Schmidt van Goldman Sachs begonnen met een Bitcoin afdeling. Amber Baldet heeft haar vorige positie verlaten om een blockchain-programma te starten bij JPMorgan. Brian Wirtz, oprichter van de New York afdeling van Credit Suisse, was al vertrokken in april 2018 om zijn eigen blockchain-adviesbureau op te starten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie