Home Nieuws NASA maakt luchtvaartverkeer veiliger met blockchain

NASA maakt luchtvaartverkeer veiliger met blockchain

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA doet naar verluidt onderzoek naar het gebruik van blockchain voor de luchtvaart. Volgens een onderzoekscentrum van de organisatie maakt het gebruik van blockchain veiligere verbindingen mogelijk.

Volgens onderzoekers kan blockchain de communicatie met privé- en anonieme vliegtuigen veiliger maken. De technologie zou daarom gebruikt kunnen worden voor communicatie met bijvoorbeeld militaire vliegtuigen. De organisatie schreef:

Met behulp van een open source permissioned blockchain-raamwerk kunnen we vliegtuigprivacy en anonimiteit mogelijk maken, terwijl het een veilige en efficiënte methode biedt voor communicatie met luchtverkeersdiensten, operationele ondersteuning of andere geautoriseerde entiteiten.

- Advertentie -

Daarnaast wil NASA er met behulp van smart contracts voor zorgen dat bepaalde certificaten beter beveiligd worden en dat er meer bandbreedte beschikbaar komt voor communicatiekanalen.

Als basis voor het prototype gaat NASA samenwerken met de Hyperledger Fabric Certificate Authority. Dit is niet het enige blockchain-project van de ruimtevaartorganisatie. Eerder financierde het nog een professor van de Universiteit van Akron. De professor onderzoekt of de Ethereum-blockchain gebruikt kan worden om ruimteafval automatisch te detecteren. NASA schonk de professor $330.000 voor het onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.154,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.214,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.216,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.228,73 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.442,75 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.