nasdaq_en_microsoft_werken_samen_aan_blockchain_implementatie

Nasdaq en Microsoft werken samen aan blockchain implementatie

Nasdaq, de een na grootste handelsbeurs ter wereld, heeft deze week in een persbericht aangekondigd te gaan samenwerken met Microsoft om blockchain-technologie toe te passen op het Nasdaq Financial Framework (NFF).

Microsoft is van plan hun ‘Azure’ blockchain-technologie te integreren met het NFF-platform met als doel systemen te creëren die het makkelijker moet maken voor klanten van Nasdaq om betalingen, bezorgingen en vereffeningen te regelen. Tevens zou de technologie helpen bij het koppelen van de juiste kopers en verkopers.

Tom Fay, senior vice president van bedrijfsarchitectuur bij Nasdaq, ziet potentie in blockchain-technologie en de samenwerking:

Met meerdere blockchains in gebruik door verschillende deelnemers uit de industrie, zijn we van mening dat de combinatie van NFF en de blockchain-technologie van Microsoft enkele van de complexiteiten kan wegnemen die in deze ruimte bestaan. Bovendien zien we dat, naarmate meer industrieën overgaan op technologie voor kapitaalmarkten, het potentieel voor blockchain veilige, wrijvingsloze en onmiddellijke matching van kopers en verkopers biedt.

Magnus Haglind, senior vice president en hoofd van product management bij Nasdaq, is tevens overtuigd dat het belangrijk is om voorop te lopen in de markt:

Onze industrie evolueert sneller dan ooit met de komst en vooruitgang van cloud, blockchain, kunstmatige intelligentie (AI) en meer. Belangrijke spelers in de industrie kijken naar deze technologieën om te onderzoeken hoe ze effectiever en efficiënter kunnen worden, maar ook om concurrentievoordeel te krijgen.

Nasdaq heeft altijd al voorop gelopen als het om technologie in de financiële sector gaat. Het was de eerste speler in de financiële sector die in 1971 een elektronische beurs opende. De investering in blockchain-technologie komt dan ook niet als een verrassing.

De Azure blockchain-technologie van Microsoft is gebaseerd op het Ethereum platform en is onderdeel van het R3 consortium blockchain-netwerk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

SATOS

4.6/5

€7.891,50 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.869,69 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.856,45 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.872,22 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.791,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.924,72 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.837,00 Kopen
Laatste nieuws