Home Nieuws Nederlands bedrijf Flow Traders betreedt cryptomarkt ondanks waarschuwingen AFM

Nederlands bedrijf Flow Traders betreedt cryptomarkt ondanks waarschuwingen AFM

- Advertentie -

Flow Traders NV, de grootste Europese ETF-trader, is de cryptomarkt betreden, ondanks publieke waarschuwingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarin consumenten worden opgeroepen om uit de buurt van cryptocurrency-handel te blijven.

De Nederlandse ‘speedtrader’, gevestigd in Amsterdam, kijkt naar de allereerste op de beurs verhandelde bankbiljetten (ETN) op basis van Bitcoin en Ether. Volgens de Zweedse ETB-emittent XBT Provider is het volume van zijn cryptocurrency-biljetten die worden verhandeld door Flow Traders de afgelopen maanden ‘dramatisch toegenomen’.

In wat potentieel enorm belangrijk zou kunnen zijn voor de toekomst van institutionele beleggingen in crypto, is Flow Traders het eerste handelsbedrijf in de wereld geworden dat publiekelijk erkent dat het crypto-ETN’s actief verhandelt op gereguleerde beurzen. Dit dient mogelijk als een blijk van vertrouwen in de toekomst van de crypto-markt.

Sprekend over de potentiële groei van de cryptomarkt, co-CEO, Flow Traders NV, vertelde Dennis Dijkstra:

Mensen onderschatten crypto. Het is groot en het moet snel worden gereguleerd. De marktdeelnemers zijn veel professioneler dan mensen denken. Institutionele beleggers zijn geïnteresseerd – we weten dat ze dat zijn omdat we veel aanvragen ontvangen.

AFM is het er overduidelijk niet mee eens

De Nederlandse Autoriteit voor de financiële markt (AFM) is sterk tegen crypto en heeft een verklaring vrijgegeven waarin zij het beschreef als ‘vatbaar voor misbruik’ en ‘geen beleggingscategorie’. Ondanks regulerende antipathie is er geen echte wettelijke basis voor de AFM om Flow Traders of een andere onderneming te beletten gereguleerde crypto gerelateerde producten te verhandelen op gereguleerde beurzen, dus de push van conventionele beleggers naar crypto blijft voorlopig onverminderd.

In maart kreeg Coinbase nog een Britse ‘E-Money license’ en een bankrekening bij Barclays. Een maand later, in april, werd ook gemeld dat Goldman Sachs bezig is met het opzetten van een cryptocurrency trading desk. Gedreven door tegenvallende handelsvolumes in conventionele markten en de dynamiek van de crypto-markt, zetten meer institutionele beleggers een claim in de snelgroeiende crypto-scene.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.443,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.155,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.188,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.193,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.257,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...