Timo Bult Timo Bult
15/12/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2022 20:01

Nederlands uitzendbureau Unique laat je in de metaverse solliciteren

Nieuws
Nederlands uitzendbureau Unique laat je in de metaverse solliciteren

Foto: thinkhubstudio/Shutterstock

Het Nederlandse uitzendbureau Unique is als eerste uitzendbureau van Nederland de metaverse ingestapt! In de ‘Uniqueverse‘ kunnen kandidaten op unieke wijze hun talenten en vaardigheden in kaart brengen en in contact komen met recruiters. Crypto Insiders vroeg Unique naar de gedachtegang achter dit project.

Jongeren kiezen massaal voor crypto boven aandelen, meldt onderzoek

‘Unique kijkt verder en de metaverse hoort daarbij’

In de Uniqueverse krijgen kandidaten de kans om anoniem en digitaal in contact te komen met recruiters. Middels een avatar kunnen zij solliciteren op banen in de metaverse. Doordat het anoniem is kan het proces volledig onbevooroordeeld verlopen, een welkome ontwikkeling die past bij deze tijd.

Wij vroegen de algemeen directeur van Unique, Mandy Stevens, naar een aantal zaken omtrent dit nieuwe project. Digitaal solliciteren is tegenwoordig natuurlijk al vrij normaal. Wat voegt het metaverse-aspect hier precies aan toe?

“Hoewel de vorm gelijk lijkt, gaat het om de gedachte erachter. Solliciteren kan volgens unique zonder CV en op basis van skills en kwaliteiten, zonder primair te kijken naar afgeronde studies en werkervaring. In de Uniqueverse verzamel je op een gamified manier een Uniqueverse paspoort bij elkaar met een visualisatie van jouw hard- en softskills.”

Stevens voegt hieraan toe dat de metaverse ook de optie biedt om digitaal “cursussen bij te wonen en in gesprek te gaan met andere gebruikers.” Dit maakt het volgens haar dan ook veel groter dan het solliciteren via een platform als bijvoorbeeld Google Meet.

Unique’s metaverse is antwoord op vraag van Gen Z

Zeker na de pandemie vindt ons werk, en ook het solliciteren daarnaar, steeds meer plaats in de digitale wereld. Unique merkt daarnaast op dat “nieuwe generaties werknemers niet meer zitten te wachten op lange sollicitatieformulieren, cv’s en motivatiebrieven.” Daarbij komt het feit dat Gen Z (lees, jongere generaties) steeds visueler is ingesteld.

“Met de Uniqueverse gaan we onderzoeken of het toepassen van een metaverse een oplossing kan zijn op de problemen die we op de arbeidsmarkt kennen.”

De Uniqueverse is gebouwd op het metaverse-platform Ravel, een web3 bedrijf uit Amsterdam dat onder andere ook in de metaverse bouwde voor het Amsterdam Dance Event (ADE). “Er is gekozen voor het Ravel platform omdat dit laagdrempelig te bezoeken is en eenvoudig kan aansluiten op onze bestaande candidate journey,” aldus Stevens in haar reactie aan Crypto Insiders.

Wat denk jij, solliciteer jij in de toekomst met een avatar in de metaverse? Laat het ons weten op Telegram!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie