Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Nederlandse hackathon Odyssey pakt maatschappelijke vraagstukken aan met blockchain en AI

Nederlandse hackathon Odyssey pakt maatschappelijke vraagstukken aan met blockchain en AI

Van 11 tot en met 15 april vindt de derde editie van Odyssey plaats, een hackathon waar ontwikkelingsteams, bedrijven en overheid elkaar kunnen ontmoeten om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke vraagstukken. De hackathon wordt gesteund door bedrijven maar ook een groot aantal Nederlandse overheidsinstanties.

Ruim 100 teams zullen prototypes gaan bouwen die een oplossing moeten bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Er zijn 20 vraagstukken waar deze teams zich op kunnen richten. Een aantal van deze vraagstukken hebben betrekking op de energietransitie, digital identity en rampenbeheersing. Hiervoor zullen ze blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie (AI) gaan gebruiken.

- Advertentie -

Een van de teams zal zich bijvoorbeeld richten op het ontwikkelen van een digital identity-systeem dat uiteindelijk in heel Europa geïmplementeerd moet kunnen worden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de hackathon steunt, zei dat het ‘t doel is om “een echt nieuwe benadering te hebben om op een betrouwbare en eenvoudige wijze een digitale identiteit tot stand te brengen.”

Hierbij zal niet de overheid, maar de burger het uitgangspunt zijn. Zo moet het systeem op alle mogelijk apparaten te gebruiken zijn en burgers de volledige controle over hun eigen gegevens geven.

Een groot aantal overheidsinstanties en stakeholders steunen het evenement. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Nederlandsche Bank, Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, KLM en Deloitte steunen de 100 teams bij het ontwikkelen van nieuwe innovatieve oplossingen. Staatssecretaris Raymond Knops zei over het evenement:

De Odyssey-hackathon gaat verder dan het verkennen van de mogelijkheden omtrent blockchain en AI; het toont de real-world mogelijkheden van deze technologieën door middel van economisch haalbare oplossingen en ontgrendelt nieuwe markten voor bedrijven om producten en diensten aan te bieden.

Uiteindelijk zullen de 20 beste teams hun oplossing presenteren aan investeerders en andere stakeholders. Naast potentiële investeringen worden er voor in totaal €200.000 aan geldprijzen uitgereikt aan de teams. Ook mogen de 20 teams deelnemen aan het Odyssey Incubation Programme, een programma dat 100 dagen duurt waar de ontwikkelaars hun prototypes verder kunnen ontwikkelen en op grote schaal kunnen testen.

Het evenement vindt plaats van 11 en 15 april in Groningen. Naar verwachtingen zullen zo’n 1.500 mensen deelnemen aan de hackathon, 500 meer dan het aantal deelnemers vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.189,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.087,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.133,82 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.149,34 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.149,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...