Nederlandse startup BitCanna komt met blockchain oplossing voor cannabis-industrie

Nu dat de cannabis-industrie sterk aan het groeien is, met ook de legalisering van de drug in Canada, komt een nieuwe Nederlandse startup genaamd BitCanna met een blockchain betalingsoplossing specifiek gericht op de cannabismarkt.

- Advertentie -

BitCanna beschrijft zichzelf dusdanig ook als een “gedecentraliseerd betalingsnetwerk voor de cannabis-industrie”. Het bedrijf hoopt hiermee cannabis-bedrijven te voorzien van een veilige en kostenefficiënte manier om transacties te verwerken en klanten te identificeren.

Jan Scheele, de CEO van BitCanna voegde hieraan toe:

Up to date blijven met betrekking tot de constant veranderende cannabis wetgeving is zeer moeilijk. Als gevolg weigeren veel banken, credit card bedrijven, en online betalingspartijen vaak met de industrie betrokken te raken, of rekenen ze zeer hoge transactiekosten. Dit maakt het, wat wetgeving betreft, moeilijk voor bedrijven die cannabis verkopen; ze moeten zo een manier verzinnen waarmee ze hun zaken contantloos en online kunnen doen zonder dat ze regels overtreden. Dit is waar BitCanna dus een oplossing biedt.

Het bedrijf claimt dat transacties bijna onmiddellijk verwerkt kunnen worden voor slechts een paar cent. Verkopers worden er ook mee in staat gesteld hun bevoorradingsketens en klantenbestand te managen.

Volgens Scheele zullen klanten van BitCanna een vast bedrag betalen. Als klant van BitCanna is het idee dat cannabisverkopers voortaan ook digitale betalingen kunnen accepteren – of ze nu online of in een winkel verkopen.

Ondertussen is de legale cannabismarkt in de VS al zo’n $22 miljard waard. Ook verwacht onderzoeksbureau Grand View Research dat de wereldwijde cannabismarkt op zo’n $146 miljard gewaardeerd zal worden tegen 2025.

- Advertentie -

BitCanna zal haar operaties starten rond mid-2019. Haar diensten zullen direct worden geïmplementeerd bij meerdere grote online retailers. Ook zullen pilots worden gedraaid bij fysieke locaties in Amsterdam en Barcelona.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.891,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.918,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.973,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.003,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.170,90 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) naar $200.000 is nu conservatief en $300.000 is niet...

0
Bitcoin (BTC) doorbrak deze week zelfs twee keer zijn beruchte all-time high (ATH) uit 2017 en het marktsentiment wordt steeds meer bullish. Wilde voorspellingen over...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...