Rico Engelbarts
04/11/2018 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:31

Nederlandse startup BitCanna komt met blockchain oplossing voor cannabis-industrie

Nieuws
nederlandse_startup_bitcanna_komt_met_blockchain_oplossing_voor_cannabis_industrie

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Nu dat de cannabis-industrie sterk aan het groeien is, met ook de legalisering van de drug in Canada, komt een nieuwe Nederlandse startup genaamd BitCanna met een blockchain betalingsoplossing specifiek gericht op de cannabismarkt.
BitCanna beschrijft zichzelf dusdanig ook als een “gedecentraliseerd betalingsnetwerk voor de cannabis-industrie”. Het bedrijf hoopt hiermee cannabis-bedrijven te voorzien van een veilige en kostenefficiënte manier om transacties te verwerken en klanten te identificeren.
Jan Scheele, de CEO van BitCanna voegde hieraan toe:

Up to date blijven met betrekking tot de constant veranderende cannabis wetgeving is zeer moeilijk. Als gevolg weigeren veel banken, credit card bedrijven, en online betalingspartijen vaak met de industrie betrokken te raken, of rekenen ze zeer hoge transactiekosten. Dit maakt het, wat wetgeving betreft, moeilijk voor bedrijven die cannabis verkopen; ze moeten zo een manier verzinnen waarmee ze hun zaken contantloos en online kunnen doen zonder dat ze regels overtreden. Dit is waar BitCanna dus een oplossing biedt.

Het bedrijf claimt dat transacties bijna onmiddellijk verwerkt kunnen worden voor slechts een paar cent. Verkopers worden er ook mee in staat gesteld hun bevoorradingsketens en klantenbestand te managen.
Volgens Scheele zullen klanten van BitCanna een vast bedrag betalen. Als klant van BitCanna is het idee dat cannabisverkopers voortaan ook digitale betalingen kunnen accepteren – of ze nu online of in een winkel verkopen.
Ondertussen is de legale cannabismarkt in de VS al zo’n $22 miljard waard. Ook verwacht onderzoeksbureau Grand View Research dat de wereldwijde cannabismarkt op zo’n $146 miljard gewaardeerd zal worden tegen 2025.
BitCanna zal haar operaties starten rond mid-2019. Haar diensten zullen direct worden geïmplementeerd bij meerdere grote online retailers. Ook zullen pilots worden gedraaid bij fysieke locaties in Amsterdam en Barcelona.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement