Home Nieuws New York City opent eigen blockchain-onderwijscentrum; IBM en Microsoft melden zich

New York City opent eigen blockchain-onderwijscentrum; IBM en Microsoft melden zich

Afgelopen donderdag opende New York City de deuren van het eerste blockchain-onderwijscentrum in de stad. Met de opening hoopt de stad naast het opleiden van programmeurs, ook verschillende use cases voor blockchain te kunnen testen.

Het centrum is opgericht door de New York City Economic Development Corporation (EDC), die zich inzet voor de economische groei van de stad. De organisatie werkt daarnaast samen met de Global Blockchain Business Council en het venture fonds Future/Perfect Ventures.

- Advertentie -

De opening vindt plaats op een moment dat de cryptocurrency-markt het moeilijk heeft, maar volgens Ana Arino, CSO van EDC, is dit een project dat zich op de lange termijn richt:

Het is een ontluikende technologie, dus er zal ongetwijfeld onzekerheid zijn rond deze evolutie van jaar tot jaar. Hoewel we niet weten wat de toekomst in petto heeft, willen we ervoor zorgen dat we vooraan staan bij de vorming van de technologie.

Volgens de managing partner van Future/Perfect Ventures, Jalak Jobanputra, hebben bedrijven als IBM en Microsoft zich al gemeld als partners van het centrum. Het is nog niet duidelijk op welk gebied het centrum blockchain wil gaan testen. Wel is bekend dat er cursussen, gericht op zowel ontwikkelaars als leken, aangeboden gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.161,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.217,35 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.222,55 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.229,96 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.439,99 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.