Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Noorse zalm op IBM’s blockchain ter bestrijding van fraude

Kvarøy Arctic, een Noorse zalm exporteur is onlangs de samenwerking aangegaan met IBM’s Food Trust. Dit is een blockchain oplossing voor  voedselketens.

Kvarøy Arctic is verantwoordelijk voor de bevoorrading van een groot aantal restaurants en retailers in Amerika en Canada. Om beter inzicht te hebben in alle beschikbare informatie zijn ze overgegaan op blockchain technologie. De manager van IBM’s Food Trust omschreef de samenwerking als een stap in de goede richting wat betreft de transparantie en duurzaamheid van voedselketens.

- Advertentie -

De informatie van Kvarøy Arctic zal beschikbaar zijn door middel van QR codes, deze informatie zal slechts beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers. Voor deze gebruikers komt er informatie ter beschikking die inzage geeft onder welke omstandigheden de zalm gevangen is en gefokt. Ook de leefomstandigheden, populaties, leeftijd en de dag waarop ze gevangen zijn wordt beschikbaar gesteld. Het wordt ook mogelijk om de route te zien die de gevangen zalm aflegt naar de supermarkt.

De zalmkweker werkt daarnaast nauw samen met met de leverancier BioMar zodat ook de data van de kweker opgenomen kan worden in de blockchain.

Volgens cijfers van Kvarøy Arctic is de vraag naar zeevruchten sterk toegenomen de afgelopen drie maanden. De producent draait momenteel op 200%. Espen Braathe een vertegenwoordiger van van IBM Food Trust gaf wel aan dat zeevruchten als premium product vaak in het oog vallen van fraudeurs. De prijs van het product is erg hoog waardoor fraude vaak voor komt.

Volgens data van non-profitorganisatie Oceana, klopt een derde van de labels in Amerika niet. Het gevolg hiervan is dat er veel producten voor meer geld verkocht worden terwijl de kwaliteit doorgaans een stuk minder is.

Volgens de eigenaar van Kvarøy Arctic is blockchain technologie de manier om er voor te zorgen dat er een einde gemaakt wordt aan fraude binnen de seafood industrie. Op deze manier kan voedselverspilling voorkomen worden en wordt de verdeling van het huidige voedsel beter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.269,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.097,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.171,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.182,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.097,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.171,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.182,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.269,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...