Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
07/10/2022 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 16:11

30% van Canadezen koopt crypto, toezichthouder pleit voor regulering

icon-finance
Finance nieuws
30% van Canadezen koopt crypto, toezichthouder pleit voor regulering

Foto: PV productions/Shutterstock

Grant Vingoe, CEO van de Ontario Securities Commission (OSC), Canada’s grootste toezichthouder op de kapitaalmarkten, zei in een toespraak op donderdag dat veel Canadezen van plan zijn om in de nabije toekomst “hodlers” te worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een derde van Canadezen zal crypto bezitten

Volgens Vingoe heeft onderzoek van de OSC uitgewezen dat meer dan 30% van de Canadezen van plan is om binnen het komende jaar cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) te kopen. Dit onderzoek zal binnenkort vrijgegeven worden.

Nu een derde van de Canadese beleggers van plan is in crypto te stappen, verdubbelt de OSC haar inzet om te zorgen voor essentieel toezicht op de sector.

Het is essentieel dat de sector wordt onderworpen aan minimumnormen voor beleggersbescherming en prudentieel toezicht, betoogt hij. 

In de toespraak voor de Economic Club of Canada ging Vingoe in op de kwestie van cryptoregulering en de voortdurende inspanningen van regelgevers om greep te krijgen op de cryptomarkt.

Advertentie

Regulering crypto is noodzakelijk

Vingoe zei dat binnenlandse regelgeving voor cryptocurrency noodzakelijk is om beleggers hier te beschermen. Zelfs ondanks suggesties dat ongereguleerde wereldwijde cryptobedrijven beleggers uit Ontario kunnen verleiden om de regels te omzeilen door VPN-technologie te gebruiken om hun locatie te verhullen.

Volgens Vingoe heeft de groei van internationale platforms voor het kopen en verhandelen van crypto die opereren zonder toestemming van ofwel hun thuisland of de rechtsgebieden waar gerichte beleggers wonen, een “dwingende” zaak gecreëerd voor regulering in Canada.

“Als toezichthouders op effecten, drijft geen van de kenmerken van crypto-activa of hun onderliggende technologie, positief of negatief, onze regelgevende aanpak,” zei Vingoe. 

“We zijn er niet om winnaars en verliezers onder de investeringen te kiezen. We hanteren een zorgvuldige en technologieneutrale benadering van alle nieuwe producten die op onze markt komen, en we passen dezelfde redenering toe bij de beoordeling ervan.”

Hij voegde eraan toe dat de groeiende cryptomarkt die verweven raakt met het financiële systeem mogelijk een punt van zorg vormt.

“Het is een uitdaging om niet-conforme bedrijven te weren uit het aanbieden van diensten in Canada. Met een beperkt budget en beperkt handhavingspersoneel om onze hele kapitaalmarkten te bestrijken, is er maar zoveel dat we kunnen doen. Maar we boeken vooruitgang.”

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie