Kevin Schijven Kevin Schijven
07/11/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2021 14:35

31 mensen opgepakt en $62,5 miljoen aan crypto in beslag genomen in Filecoin mining ponzifraude

icon-altcoins
Altcoin nieuws
31 mensen opgepakt en $62,5 miljoen aan crypto in beslag genomen in Filecoin mining ponzifraude

De Chinese autoriteiten hebben maar liefst 400 miljoen yuan, oftewel zo’n $62,5 miljoen, aan cryptocurrencies in beslag genomen. Dat meldt het Chinese Xinhua nieuws op 6 november, gedeeld door journalist Colin Wu:

Daarnaast werden nog eens 31 mensen opgepakt die beschuldigd worden van oplichting. Naar verluidt waren de verdachten betrokken met een zogenaamde ponzifraude omtrent filecoin (FIL) mining en het bedrijf IPFSUnion.

Filecoin is een zeer populaire Chinese open-source crypto en betaalsysteem gericht op gedecentraliseerde dataopslag met behulp van blockchain-technologie. Het is gebouwd op het zogenaamde InterPlanetary File System (IPFS) en wordt ook wel bestempeld als een soort “decentrale dropbox.”

Gebruikers kunnen data opslaan in het netwerk bestaande uit harde schijven die ter beschikking zijn gesteld door andere gebruikers. Deze “storage miners” ontvangen beloningen in de vorm van FIL voor het verhuren van hun ongebruikte ruimte.

IPFSUnion is een van de grootste filecoin miners in China. Het is momenteel echter onduidelijk of het bedrijf bewust was van de fraude die zijn medewerkers pleegden of er zelf ook bij betrokken was. IFPSUnion ontving dit jaar nog een investering van de Chinese overheid ondanks het strenge optreden tegen de industrie dit jaar in het land.

De 31 verdachten zouden apparatuur hebben gekocht van het bedrijf met illegale opbrengsten. Ze werden opgepakt in meerdere grote steden in China, waaronder Shanghai, Shenzhen en Wuhan. Het is niet duidelijk of alle opgepakte fraudeurs werknemers waren bij IPFSUnion. Het bedrijf meldt in een statement dat het nu samenwerkt met de politie.

Naast filecoin werd ook ethereum (ETH) en tether (USDT) in beslag genomen. De koers van filecoin schoot begin dit jaar hard omhoog en bereikte een all-time high (ATH) van $236 op 1 april, zelfs voordat bitcoin (BTC) toen zijn nieuwe ATH bereikte. Echter heeft FIL vooralsnog niet echt kunnen herstellen en ligt de koers momenteel met $61 zo’n 74% onder zijn ATH.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie