Rico Engelbarts
23/09/2018 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2018 13:45

Amerikaans congreslid dient wetsvoorstellen in om blockchain en cryptocurrencies te stimuleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Tom Emmer, republikein en Amerikaanse congreslid, is volgens een persbericht gepubliceerd op 21 september van plan om drie wetsvoorstellen in te dienen omtrent blockchain-technologie en cryptocurrency.
De nieuwe wetgeving is bedoeld voor de ondersteuning en ontwikkeling van blockchain-technologie alsmede het creëren van een veilige haven voor belastingbetalers die een opgesplitst digitaal vermogen hebben. Tom Emmer legt uit:

De Verenigde Staten moeten prioriteit geven aan het versnellen van de ontwikkeling van blockchain-technologie en een omgeving creëren die de Amerikaanse particuliere sector in staat stelt te bewegen naar innovatie en verdere groei, daarom introduceer ik deze wetsvoorstellen.

De drie wetsvoorstellen zijn genaamd: de ‘Resolution Supporting Digital Currencies and Blockchain Technology,’ de ‘Blockchain Regulatory Certainty Act’ en de ‘Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act.’
Emmer wil met deze wetsvoorstellen een “eenvoudige juridische omgeving” creëren waarin het uitdelen van boetes aan mensen die opgesplitste digitale valuta bezitten wordt ingeperkt. In ieder geval totdat de Internal Revenue Service (IRS), oftewel de Amerikaanse belastingdienst, voor een betere formele regelgeving zorgt.

Belastingbetalers kunnen zich alleen aan de wet houden als deze duidelijk is.

Aldus het congreslid. Ondertussen heeft Emmer de functie van medevoorzitter van de Congressional Blockchain Caucus (CBC) bekleed. Het CBC is een platform voor actoren uit de blockchain-industrie en de overheid om gezamenlijk onderzoek op te verrichten naar de implicaties van blockchain-technologie en digitale valuta.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie