Kevin Schijven Kevin Schijven
17/10/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:51

Amerikaanse verkiezingen worden vastgelegd op de blockchain met behulp van Chainlink, Everipedia en AP

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse verkiezingen worden vastgelegd op de blockchain met behulp van Chainlink, Everipedia en AP

The Associated Press (AP), een enorme Amerikaanse non-profit nieuwsorganisatie, gaat samenwerken met Everipedia, een online encyclopedie vergelijkbaar met Wikipedia, dat draait op blockchain-technologie.
Het doel van de samenwerking is om de resultaten van de aankomende Amerikaanse presidentiële verkiezingen vast te leggen op de blockchain. Dat kondigt Everipedia op 15 oktober aan middels een persbericht.


In de VS maken veel mensen zich zorgen over de aankomende verkiezingen tussen kandidaten Joe Biden en Donald Trump. Een van deze zorgen is of de verkiezingen wel eerlijk zullen verlopen. Vanwege de coronapandemie zullen ditmaal veel mensen per post stemmen, iets wat Trump probeerde te voorkomen, want hij vreest dat dit in zijn nadeel zal werken.

In een tijdperk van desinformatie is de behoefte aan verifieerbare informatie nog nooit zo groot geweest. De visie van Everipedia is om de kennis van de wereld te helpen verifiëren door real-world data en informatie samen met vertrouwde organisaties op de blockchain te brengen.

Aldus het persbericht. Met behulp van blockchain-technologie worden de stemmen op een transparante en onveranderbare manier vastgelegd. De stemmen zullen door de AP worden geteld, die al sinds 1848 stemmen telt.
Everipedia gaat vervolgens de resultaten vastleggen met behulp van een nieuw product genaamd “Everipedia OraQle” dat draait op Chainlink (LINK). Alhoewel Everipedia zelf op de EOS (EOS) blockchain draait, zullen de resultaten van de verkiezen opgeslagen worden op de Ethereum (ETH) blockchain. Theodor Forselius, medeoprichter en CEO van Everipedia, zegt:

We zijn ongelooflijk vereerd en enthousiast om samen te werken met The Associated Press, een organisatie met een onberispelijke reputatie en geschiedenis in de journalistiek die zich toewijd aan het verspreiden van feiten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie