anoniem_cryptocurrency_kopen_binnenkort_niet_meer_mogelijk_in_nederland

Anoniem cryptocurrency kopen binnenkort niet meer mogelijk in Nederland

3

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben hun gezamenlijk advies aan minister Hoekstra van Financiën voorgelegd. Daarin stellen de twee autoriteiten dat de minister een vergunningstelsel in moet voeren voor cryptocurrency-bedrijven in Nederland.

In het rapport leggen DNB en de AFM de nadruk op het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering. De kans op oplichting in verband met crypto is namelijk afgenomen vanwege de afgenomen populariteit van de crypto-markt.

Op Europees niveau worden crypto-bedrijven ook aangepakt. Als bedrijven crypto verkopen tegen dollars of euro’s, dan moeten zij aan dezelfde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) voldoen als financiële instellingen. Het komt er dus op neer dat deze bedrijven alle transacties in de gaten dienen te gaan houden, waardoor anonimiteit verleden tijd is.

In Nederland zullen ongeveer 30 bedrijven getroffen worden door de nieuwe regelgeving. Richard Kohl van Stichting Bitcoin Nederland noemt het “dramatisch voor jonge innovatieve bedrijven”. Kohl zet zich al lange tijd in voor een betere innovatiecultuur in Nederland, en noemt het advies “een stap achteruit”.

Kohl maakt daarnaast ook de vergelijking met China, waar “de overheid alle transacties van alle burgers probeert te volgen”. Hij vraagt zich daarom af of de maatregelen op ethisch gebied wel door de beugel kunnen. Helaas heeft minister Hoekstra al aangegeven het advies over te zullen gaan nemen en zullen Nederlandse crypto-bedrijven dus binnenkort een vergunning aan moeten gaan vragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

3 REACTIES

  1. Laat die fossielen het maar proberen. Verspilde moeite maar ze zijn weer even van de straat.
    Ik blijf graag anoniem en baas over eigen bezit. En daar is het ook voor uitgevonden.. Als ze echt criminaliteit willen bestrijden weet ik wat beters voor ze: het monetaire systeem.. oftewel slavernij. Beeindig dat

  2. Schaf de euro en de dollar maarceerst af, deze worden namelijk pirmaidaal beheerd door pedocielen, en gerbuikt voor de meest bizarre transacties! Wij blijven anoniem!

  3. De Nederlandse Bank is niet de bank van de burgers of de overheid maar een private bank en in handen van de grote private banken. Crypto-bedrijven krijgen nu al geen bedrijfsbankrekening van de banken. De KvK en belastingdienst keurt nu het bedrijf goed maar de banken keuren je af, rara wie heeft het voor het zeggen in deze wereld?? Geld creatie mag zeker niet bij de mensen zelf terecht komen. Onder de noemer van moeilijk moeilijker maken kunnen we dit `foute crypto geld`misschien, maar de geest is uit de fles en we zijn niet vrij, nooit geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws