Home Nieuws Overheid en regulatie Australische overheid injecteert 700.000 AUD in blockchain onderzoek

Australische overheid injecteert 700.000 AUD in blockchain onderzoek

- Advertentie -

De Australische regering heeft 700.000 AUD (ongeveer €440.000) uit haar federale begroting toegewezen aan haar Digital Transformation Agency (DTA) voor onderzoek naar blockchain-applicaties bij overheidsdiensten.

Aangekondigd als een onderdeel van haar federale begroting voor 2018-2019 zal de regering de bestaande financiële middelen van het agentschap de komende vier jaar gebruiken.

Een uittreksel uit het begrotingsdocument luidt:

De regering zal in 2018-2019 0,7 miljoen AUD beschikbaar stellen voor het DTA, om gebieden te onderzoeken waar blockchain technologie de meeste waarde kan bieden voor overheidsdiensten.

Het DTA, welke in 2015 werd geïntroduceerd als onderdeel van de bredere digitaliserings-agenda van de Australische overheid, was oorspronkelijk opgezet om overheidsinstanties in te schakelen en hen te helpen een digitale transformatie te ondergaan. ‘We hebben nu uitgebreide verantwoordelijkheden om de transformatie van de overheid te begeleiden en centraal toezicht te houden op de ICT-agenda van de overheid’, voegde de instantie eraan toe, en benadrukte dat haar rol sinds de oprichting is toegenomen.

De budgettering volgt een duidelijke aanbeveling van de CEO van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CISRO), de Australische federale wetenschappelijke onderzoeksorganisatie, die medio 2017 zei dat het land zich “niet kan veroorloven” om de wereld te volgen bij het overnemen van de gedecentraliseerde technologie.

CISRO-chef Adrian Turner zei destijds het volgende:

Het tempo van verandering dat we als een natie ervaren, is exponentieel en we kunnen het ons niet veroorloven om volgers te zijn in de adoptie van een opkomende technologie zoals Blockchain

Vóór de jaarwisseling verleende de overheid nog een subsidie ​​van 8 miljoen AUD aan Power Ledger, een blockchain zonne-energieproject.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.479,10 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.504,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.505,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.550,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.742,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...