Rico Engelbarts
09/05/2018 12:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2018 12:19

Australische overheid injecteert 700.000 AUD in blockchain onderzoek

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
australische_overheid_injecteert_700000_dollar_in_blockchain_onderzoek

De Australische regering heeft 700.000 AUD (ongeveer €440.000) uit haar federale begroting toegewezen aan haar Digital Transformation Agency (DTA) voor onderzoek naar blockchain-applicaties bij overheidsdiensten.

Aangekondigd als een onderdeel van haar federale begroting voor 2018-2019 zal de regering de bestaande financiële middelen van het agentschap de komende vier jaar gebruiken.
Een uittreksel uit het begrotingsdocument luidt:

De regering zal in 2018-2019 0,7 miljoen AUD beschikbaar stellen voor het DTA, om gebieden te onderzoeken waar blockchain technologie de meeste waarde kan bieden voor overheidsdiensten.

Het DTA, welke in 2015 werd geïntroduceerd als onderdeel van de bredere digitaliserings-agenda van de Australische overheid, was oorspronkelijk opgezet om overheidsinstanties in te schakelen en hen te helpen een digitale transformatie te ondergaan. ‘We hebben nu uitgebreide verantwoordelijkheden om de transformatie van de overheid te begeleiden en centraal toezicht te houden op de ICT-agenda van de overheid’, voegde de instantie eraan toe, en benadrukte dat haar rol sinds de oprichting is toegenomen.

De budgettering volgt een duidelijke aanbeveling van de CEO van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CISRO), de Australische federale wetenschappelijke onderzoeksorganisatie, die medio 2017 zei dat het land zich “niet kan veroorloven” om de wereld te volgen bij het overnemen van de gedecentraliseerde technologie.

CISRO-chef Adrian Turner zei destijds het volgende:

Het tempo van verandering dat we als een natie ervaren, is exponentieel en we kunnen het ons niet veroorloven om volgers te zijn in de adoptie van een opkomende technologie zoals Blockchain

Vóór de jaarwisseling verleende de overheid nog een subsidie ​​van 8 miljoen AUD aan Power Ledger, een blockchain zonne-energieproject.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie