Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Belangrijk voor bitcoin (BTC): Morgen houdt voorzitter van de Fed een belangrijke toespraak

Na een verkenningsproces van 12 maanden door ambtenaren van de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve (Fed), zal voorzitter Jerome Powell naar verwachting donderdag op de jaarlijkse conferentie van de Fed in Jackson Hole, Wyoming, het Monetary Policy Framework Review van de bank onthullen.

Tijdens de conferentie zal Powell de geschetste plannen delen om een gemiddelde inflatie van 2% te behouden. Aangezien de inflatie het afgelopen decennium dat niveau nauwelijks heeft overschreden, is de Fed van plan om een ​​hoger tarief te hanteren om het gemiddelde omhoog te trekken.

- Advertentie -

Krishna Guha, hoofdverantwoordelijke voor het wereldwijde beleid en de centrale bankstrategie van Evercore IS, zei tegen CNBC dat ze ervan overtuigd zijn dat voorzitter Powell tijdens zijn toespraak zeer consequente en risico vriendelijke stappen bekend zal maken om het inflatie gemiddelde te bereiken tijdens de komende vergadering van de Fed in september.

Nu Powell een monetair beleid voortzet om zijn werkgelegenheids- en inflatiedoelstellingen te halen, vragen sommigen zich af of de maatregelen niet een stapje te ver gaan. De Fed zou zelfs tijdens economisch herstel haar expansieve positie lang kunnen handhaven met rentetarieven die dicht op de nul zitten.

Ondanks bewijs dat de economie herstelt, lijkt de Fed hiermee een einde te willen maken aan de tien jaar durende trend van trage prijsgroei. De Fed heeft eerder al aangekondigd ongelimiteerd staatsleningen, obligaties en exchange-traded funds op te kopen. Waarna Bitcoin (BTC) en verschillende altcoins sterke koersstijgingen zagen.

Sinds maart is de dollar ten opzichte van andere valuta’s met 10% gedaald. Als Powell aangeeft bereid te zijn om de economie te blijven ondersteunen, zelf tijdens groeiperiodes, kunnen harde activa zoals goud en bitcoin in eenzelfde scenario komen als aan het begin van het jaar.

Peter Boockvar, chief investment officer bij Bleakley Advisory Group, waarschuwde in een gesprek met CNBC dat de faciliteiten van maart, die nu niet meer nodig zijn, rationalisering nodig hebben. Mocht Powell niks doen met de waarschuwing dan is er een zeer waarschijnlijke kans dat Bitcoin en andere cryptocurrencies deze toekomstige situatie uitkomen als de grote winnaar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.212,43 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.212,43 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...