Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/08/2020 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2020 09:58

Belangrijk voor bitcoin (BTC): Morgen houdt voorzitter van de Fed een belangrijke toespraak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Belangrijk voor bitcoin (BTC): Morgen houdt voorzitter van de Fed een belangrijke toespraak

Na een verkenningsproces van 12 maanden door ambtenaren van de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve (Fed), zal voorzitter Jerome Powell naar verwachting donderdag op de jaarlijkse conferentie van de Fed in Jackson Hole, Wyoming, het Monetary Policy Framework Review van de bank onthullen.
Tijdens de conferentie zal Powell de geschetste plannen delen om een gemiddelde inflatie van 2% te behouden. Aangezien de inflatie het afgelopen decennium dat niveau nauwelijks heeft overschreden, is de Fed van plan om een ​​hoger tarief te hanteren om het gemiddelde omhoog te trekken.
Krishna Guha, hoofdverantwoordelijke voor het wereldwijde beleid en de centrale bankstrategie van Evercore IS, zei tegen CNBC dat ze ervan overtuigd zijn dat voorzitter Powell tijdens zijn toespraak zeer consequente en risico vriendelijke stappen bekend zal maken om het inflatie gemiddelde te bereiken tijdens de komende vergadering van de Fed in september.
Nu Powell een monetair beleid voortzet om zijn werkgelegenheids- en inflatiedoelstellingen te halen, vragen sommigen zich af of de maatregelen niet een stapje te ver gaan. De Fed zou zelfs tijdens economisch herstel haar expansieve positie lang kunnen handhaven met rentetarieven die dicht op de nul zitten.
Ondanks bewijs dat de economie herstelt, lijkt de Fed hiermee een einde te willen maken aan de tien jaar durende trend van trage prijsgroei. De Fed heeft eerder al aangekondigd ongelimiteerd staatsleningen, obligaties en exchange-traded funds op te kopen. Waarna Bitcoin (BTC) en verschillende altcoins sterke koersstijgingen zagen.
Sinds maart is de dollar ten opzichte van andere valuta’s met 10% gedaald. Als Powell aangeeft bereid te zijn om de economie te blijven ondersteunen, zelf tijdens groeiperiodes, kunnen harde activa zoals goud en bitcoin in eenzelfde scenario komen als aan het begin van het jaar.
Peter Boockvar, chief investment officer bij Bleakley Advisory Group, waarschuwde in een gesprek met CNBC dat de faciliteiten van maart, die nu niet meer nodig zijn, rationalisering nodig hebben. Mocht Powell niks doen met de waarschuwing dan is er een zeer waarschijnlijke kans dat Bitcoin en andere cryptocurrencies deze toekomstige situatie uitkomen als de grote winnaar.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie