Bonno Coerse Bonno Coerse
16/04/2018 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2018 09:50

Bermuda presenteert crypto regulatie; de omarming van ICO’s

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
bermuda_crypto_ICO_regulatie

De ‘Bermuda Monetary Authority’ (BMA), welke regulering formuleert voor de financiële sector van Bermuda heeft een voorlopig rapport uitgegeven omtrent regulatie van “virtual currency businesses” en Initial Coin Offerings (ICO’s). Het voorstel van de BMA beschrijft een raamwerk dat stimulerend zou moeten worden voor de ontwikkeling van de crypto-industrie van de Britse kolonie.
Wayne Caines, minister van binnenlandse veiligheid, beschrijft de voorgestelde regulatie als een mijlpaal en voegde eraan toe dat:

De opkomst van nieuwe financiële producten en diensten, met behulp van technologie, biedt bedrijven en ondernemers nieuwe en enerverende kansen.

Afgelopen donderdag presenteerde Caines “Bermuda’s fintech strategy” aan meer dan 150 van Bermuda’s belangrijkste business partners. Caines beweerde dat de overheid de interesse in virtuele munteenheden en blockchain technologie heeft opgemerkt en benadrukt dat Bermuda beoogt een wereldleider te worden in de fintech.
Het adviesrapport definieert virtuele munteenheden als een digitale vorm van waarde welke digitaal kunnen worden uitgewisseld. Deze munteenheden zijn volgens het rapport geen wettig betaalmiddel maar worden desondanks binnen de crypto-gemeenschap uitgewisseld op basis van overeenkomst tussen zender en ontvanger.
Het voorgestelde raamwerk zal van bedrijven, die verkoop faciliteren of diensten aanbieden in de crypto-wereld, vergen dat zij zich houden aan “Anti-Money Laundering/Anti-Terrorism Financing (AML/ATF) regulatie.
Binnen de voorgestelde wetgeving zullen ICO’s worden benaderd als separate marktactiviteit die instemming nodig hebben van het ministerie van financiën. Hierdoor zullen bedrijven die een ICO organiseren zich aan specifieke regulatie moeten houden (The Companies and Limited Liability Company (Initial Coin Offering) Act), naast de eerder genoemde instemming vanuit het ministerie van financiën. Wanneer bedrijven instemmen met bovenstaande zullen zij informatie moeten aanleveren betreffende de onderneming en de aangeboden ontwikkeling, alle aan het project gelieerde ontwikkelingen en implementaties inclusief tijdlijnen, het beoogde op te halen geldbedrag, details omtrent de token, informatie omtrent het opslaan van persoonsgegevens van participanten en een instemming met betrekking tot accountantsonderzoek.
Caines vermelde tot slot dat:

Door één van de weinig landen te zijn die specifiek ICO’s reguleert zijn we van mening dat de voorgestelde regulatie wettelijke zekerheid biedt aan bedrijven die ICO’s willen organiseren in Bermuda. Het omarmen van de ontwikkelingen met het formuleren van gedegen regulatie zou kunnen leiden tot de aantrekking van nieuwe bedrijven en investeringen, werkgelegenheid en ontwikkelingskansen voor de inwoners van Bermuda.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie