Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws ICO's Bermuda presenteert crypto regulatie; de omarming van ICO’s

Bermuda presenteert crypto regulatie; de omarming van ICO’s

De ‘Bermuda Monetary Authority’ (BMA), welke regulering formuleert voor de financiële sector van Bermuda heeft een voorlopig rapport uitgegeven omtrent regulatie van “virtual currency businesses” en Initial Coin Offerings (ICO’s). Het voorstel van de BMA beschrijft een raamwerk dat stimulerend zou moeten worden voor de ontwikkeling van de crypto-industrie van de Britse kolonie.

Wayne Caines, minister van binnenlandse veiligheid, beschrijft de voorgestelde regulatie als een mijlpaal en voegde eraan toe dat:

De opkomst van nieuwe financiële producten en diensten, met behulp van technologie, biedt bedrijven en ondernemers nieuwe en enerverende kansen.

- Advertentie -

Afgelopen donderdag presenteerde Caines “Bermuda’s fintech strategy” aan meer dan 150 van Bermuda’s belangrijkste business partners. Caines beweerde dat de overheid de interesse in virtuele munteenheden en blockchain technologie heeft opgemerkt en benadrukt dat Bermuda beoogt een wereldleider te worden in de fintech.

Het adviesrapport definieert virtuele munteenheden als een digitale vorm van waarde welke digitaal kunnen worden uitgewisseld. Deze munteenheden zijn volgens het rapport geen wettig betaalmiddel maar worden desondanks binnen de crypto-gemeenschap uitgewisseld op basis van overeenkomst tussen zender en ontvanger.

Het voorgestelde raamwerk zal van bedrijven, die verkoop faciliteren of diensten aanbieden in de crypto-wereld, vergen dat zij zich houden aan “Anti-Money Laundering/Anti-Terrorism Financing (AML/ATF) regulatie.

Binnen de voorgestelde wetgeving zullen ICO’s worden benaderd als separate marktactiviteit die instemming nodig hebben van het ministerie van financiën. Hierdoor zullen bedrijven die een ICO organiseren zich aan specifieke regulatie moeten houden (The Companies and Limited Liability Company (Initial Coin Offering) Act), naast de eerder genoemde instemming vanuit het ministerie van financiën. Wanneer bedrijven instemmen met bovenstaande zullen zij informatie moeten aanleveren betreffende de onderneming en de aangeboden ontwikkeling, alle aan het project gelieerde ontwikkelingen en implementaties inclusief tijdlijnen, het beoogde op te halen geldbedrag, details omtrent de token, informatie omtrent het opslaan van persoonsgegevens van participanten en een instemming met betrekking tot accountantsonderzoek.

Caines vermelde tot slot dat:

Door één van de weinig landen te zijn die specifiek ICO’s reguleert zijn we van mening dat de voorgestelde regulatie wettelijke zekerheid biedt aan bedrijven die ICO’s willen organiseren in Bermuda. Het omarmen van de ontwikkelingen met het formuleren van gedegen regulatie zou kunnen leiden tot de aantrekking van nieuwe bedrijven en investeringen, werkgelegenheid en ontwikkelingskansen voor de inwoners van Bermuda.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.240,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.293,35 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.307,44 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.308,84 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.352,56 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...