Bonno Coerse Bonno Coerse
16/04/2018 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2018 09:50

Bermuda presenteert crypto regulatie; de omarming van ICO’s

Nieuws
bermuda_crypto_ICO_regulatie

De ‘Bermuda Monetary Authority’ (BMA), welke regulering formuleert voor de financiële sector van Bermuda heeft een voorlopig rapport uitgegeven omtrent regulatie van “virtual currency businesses” en Initial Coin Offerings (ICO’s). Het voorstel van de BMA beschrijft een raamwerk dat stimulerend zou moeten worden voor de ontwikkeling van de crypto-industrie van de Britse kolonie.
Wayne Caines, minister van binnenlandse veiligheid, beschrijft de voorgestelde regulatie als een mijlpaal en voegde eraan toe dat:

De opkomst van nieuwe financiële producten en diensten, met behulp van technologie, biedt bedrijven en ondernemers nieuwe en enerverende kansen.

Afgelopen donderdag presenteerde Caines “Bermuda’s fintech strategy” aan meer dan 150 van Bermuda’s belangrijkste business partners. Caines beweerde dat de overheid de interesse in virtuele munteenheden en blockchain technologie heeft opgemerkt en benadrukt dat Bermuda beoogt een wereldleider te worden in de fintech.
Het adviesrapport definieert virtuele munteenheden als een digitale vorm van waarde welke digitaal kunnen worden uitgewisseld. Deze munteenheden zijn volgens het rapport geen wettig betaalmiddel maar worden desondanks binnen de crypto-gemeenschap uitgewisseld op basis van overeenkomst tussen zender en ontvanger.
Het voorgestelde raamwerk zal van bedrijven, die verkoop faciliteren of diensten aanbieden in de crypto-wereld, vergen dat zij zich houden aan “Anti-Money Laundering/Anti-Terrorism Financing (AML/ATF) regulatie.
Binnen de voorgestelde wetgeving zullen ICO’s worden benaderd als separate marktactiviteit die instemming nodig hebben van het ministerie van financiën. Hierdoor zullen bedrijven die een ICO organiseren zich aan specifieke regulatie moeten houden (The Companies and Limited Liability Company (Initial Coin Offering) Act), naast de eerder genoemde instemming vanuit het ministerie van financiën. Wanneer bedrijven instemmen met bovenstaande zullen zij informatie moeten aanleveren betreffende de onderneming en de aangeboden ontwikkeling, alle aan het project gelieerde ontwikkelingen en implementaties inclusief tijdlijnen, het beoogde op te halen geldbedrag, details omtrent de token, informatie omtrent het opslaan van persoonsgegevens van participanten en een instemming met betrekking tot accountantsonderzoek.
Caines vermelde tot slot dat:

Door één van de weinig landen te zijn die specifiek ICO’s reguleert zijn we van mening dat de voorgestelde regulatie wettelijke zekerheid biedt aan bedrijven die ICO’s willen organiseren in Bermuda. Het omarmen van de ontwikkelingen met het formuleren van gedegen regulatie zou kunnen leiden tot de aantrekking van nieuwe bedrijven en investeringen, werkgelegenheid en ontwikkelingskansen voor de inwoners van Bermuda.

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie