Kevin Schijven Kevin Schijven
05/08/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 14:22

Bitcoin (BTC) als gereguleerd betaalmiddel: Meerdere Spaanstalige landen dienen wetsvoorstellen in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) als gereguleerd betaalmiddel Meerdere Spaanstalige landen dienen wetsvoorstellen in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een aantal Spaanstalige landen lijken zich aan cryptocurrency te willen wagen. Ten eerste heeft een senator uit het Zuid-Amerikaanse Uruguay, Juan Satori, een wetsvoorstel ingediend om crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te reguleren en bedrijven te helpen ze als betaalmiddel te accepteren.

“Cryptocurrencies bieden een kans om investeringen aan te trekken en werk te creëren. Vandaag presenteren we een nieuw wetsvoorstel, een eerste in de wereld, dat streeft naar een legitiem, legaal en veilig gebruik van digitale valuta voor bedrijven die zich bezig houden met de productie en commercialisering ervan in Uruguay.”

Aldus Satori. Crypto zou onder de nieuwe wet een geldig betaalmiddel worden in het land. Toch is de wet niet hetzelfde als de recente bitcoin-wet die in El Salvador werd aangenomen. Crypto worden onder deze wet geen officiële valuta van Uruguay.

Mocht de wet worden aangenomen, dat komen er drie verschillende vergunning voor bedrijven. De eerste vergunning voor is voor het versturen van crypto transacties, de tweede vergunning is voor het bewaren van crypto en de derde is voor het uitgeven van crypto.

Naast El Salvador en Uruguay kondigden Argentinië, Paraguay en Panama ook al recent dergelijke wetsvoorstellen aan. Daarnaast heeft ook de Colombiaanse senator Mauricio Toro deze week een wetsvoorstel voor crypto ingediend:

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Spanje

Ten slotte zien we een dergelijke ontwikkeling in Spanje zelf. De People’s Party (PP), een van de grootste politieke partijen van het land, heeft gisteren een wetsvoorstel ingediend om crypto te reguleren. Het gaat vooral om crypto te legaliseren voor hypotheek- en verzekeringsdoeleinden en zou mensen in staat stellen om hun hypotheek met crypto te betalen.

Het wetsontwerp roept Spaanse banken ook op om blockchain-technologie in te zetten voor het beheer van hypotheken en verzekeringen door gerelateerde processen te automatiseren met behulp van smart contracts. Ook zouden er grote belastingvoordelen zijn voor bedrijven die betrokken zijn met crypto in Spanje.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement