Bitcoin (BTC) criticus Peter Schiff onder de loep genomen door belastingdiensten, wat heeft hij gedaan?

De bank van de bekende bitcoin (BTC) criticus Peter Schiff heeft recent te horen gekregen dat er onderzoek wordt gedaan naar de activiteiten van de bank. Euro Pacific Bank, dat in Puerto Rico is gevestigd, zou namelijk een veilige haven hebben geboden aan het kapitaal van criminelen en andere duistere figuren. Ironisch genoeg zou de bank daarnaast hebben geknoeid met het door Schiff zo geliefde edelmetaal; goud.

- Advertentie -

Uit een artikel van de Australische krant The Age blijk dat de belastingdiensten van een aantal Westerse overheden samenwerken. Zij doen onderzoek naar aanleiding van de Panama Papers waaruit bleek dat veel banken wereldwijd zich schuldig maken aan illegale activiteiten.

Honderden rekeningen bij Euro Pacific Bank worden nu onderzocht op verdenking van belastingontduiking en allerlei andere malafide financiële praktijken. Schiff werd vorige maand al geconfronteerd door de media op basis van deze verdenkingen.

Schiff zei toen: “Dit heeft niets met de realiteit te maken,” waarna hij het interview boos verliet. Het verhaal is ietwat ironisch aangezien goud een belangrijk onderdeel zou zijn van de illegale praktijken van de bank. Een voormalig Australisch onderzoeker van de Federale Politie zei tegen The Age:

“Ik denk dat er een aanzienlijk risico bestaat dat een deel van het goud dat in de Perth Mint wordt gehouden door klanten van de Euro Pacific Bank, ten goede komt aan criminelen in andere delen van de wereld.”

Perth Mint is de plek in Australië waar de bekende goudstaven worden geproduceerd. Het is volledig eigendom van de Australische overheid, welke ook nog eens garant staat voor het bedrijf. Het goud dat Euro Pacific Bank bij Perth Mint heeft liggen, waarvoor Australië garant staat, zou dus deels van criminelen kunnen zijn.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.026,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.074,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.116,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.129,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.305,70 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...