Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/09/2020 05:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2020 05:44

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) worden in deze stad geaccepteerd om belasting te betalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) worden in deze stad geaccepteerd om belasting te betalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Crypto Valley Journal zullen de autoriteiten in Zug in Zwitserland – ook bekend als Crypto Valley – bedrijven en particulieren vanaf 2021 toestaan ​​hun belasting in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te betalen. Het kanton in Zug volgt hiermee verkopers en handelaren in de stad die crypto als betalingsoptie accepteren.
Dat fiat-valuta zo machtig zijn komt eigenlijk door het feit dat regeringen fiat als betaling voor belastingen accepteren. Nu Zug op het punt staat belastingen te accepteren in BTC en ETH, zullen deze coins een volledig nieuwe manier van adoptie beschikbaar stellen.
De komende weken wordt een pilot uitgerold om het nieuwe innovatieve initiatief in Zug te testen. Daarna krijgen bedrijven en particulieren vanaf 2021 de optie om belastingen in cryptovaluta te betalen. De belastingdienst moet vooraf worden geïnformeerd als belastingbetalers besluiten om crypto te gebruiken om hun belastingen te betalen; daarna ontvangen ze een QR-code via e-mail. Er zal wel een limiet op het bedrag komen te zitten, belastingbetalers kunnen tot aan 100.000 Zwitserse frank aan belasting betalen.
De financieel directeur van Zug, Heinz Tännler, verklaarde dat Zug als thuisbasis van Crypto Valley van plan is crypto te blijven promoten en het voor de bevolking eenvoudiger te maken om het te gebruiken. Hij voegde hieraan toe dat het accepteren van belastingen betaalt in bitcoin en ethereum in dit opzicht een belangrijke mijlpaal is.
Volgens de Zwitserse nieuwswebsite zullen grote prijsschommelingen in bitcoin en ethereum niet veel uitmaken, aangezien de betalingen worden uitbetaald in Zwitserse franken – een van de meest stabiele valuta’s ter wereld.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie