Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) worden in deze stad geaccepteerd om belasting te betalen

Volgens Crypto Valley Journal zullen de autoriteiten in Zug in Zwitserland – ook bekend als Crypto Valley – bedrijven en particulieren vanaf 2021 toestaan ​​hun belasting in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te betalen. Het kanton in Zug volgt hiermee verkopers en handelaren in de stad die crypto als betalingsoptie accepteren.

Dat fiat-valuta zo machtig zijn komt eigenlijk door het feit dat regeringen fiat als betaling voor belastingen accepteren. Nu Zug op het punt staat belastingen te accepteren in BTC en ETH, zullen deze coins een volledig nieuwe manier van adoptie beschikbaar stellen.

- Advertentie -

De komende weken wordt een pilot uitgerold om het nieuwe innovatieve initiatief in Zug te testen. Daarna krijgen bedrijven en particulieren vanaf 2021 de optie om belastingen in cryptovaluta te betalen. De belastingdienst moet vooraf worden geïnformeerd als belastingbetalers besluiten om crypto te gebruiken om hun belastingen te betalen; daarna ontvangen ze een QR-code via e-mail. Er zal wel een limiet op het bedrag komen te zitten, belastingbetalers kunnen tot aan 100.000 Zwitserse frank aan belasting betalen.

De financieel directeur van Zug, Heinz Tännler, verklaarde dat Zug als thuisbasis van Crypto Valley van plan is crypto te blijven promoten en het voor de bevolking eenvoudiger te maken om het te gebruiken. Hij voegde hieraan toe dat het accepteren van belastingen betaalt in bitcoin en ethereum in dit opzicht een belangrijke mijlpaal is.

Volgens de Zwitserse nieuwswebsite zullen grote prijsschommelingen in bitcoin en ethereum niet veel uitmaken, aangezien de betalingen worden uitbetaald in Zwitserse franken – een van de meest stabiele valuta’s ter wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,01 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.228,01 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...