Timo Bult Timo Bult
23/03/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2021 07:07

“Bitcoin (BTC) is een substituut voor goud,” zegt voorzitter centrale bank VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) is een substituut voor goud, zegt voorzitter centrale bank VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De discussie of bitcoin (BTC) beter is dan goud is nog altijd gaande, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Bitcoin kreeg echter gisteren steun vanuit een onverwachte hoek! De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de Fed, benoemde bitcoin namelijk in een recente bijeenkomst van de Bank for International Settlements.

In zijn antwoord op een vraag over cryptocurrencies stelde Jerome Powell dat cryptocurrencies “zeer volatiel” zijn en daardoor geen goede store of value, opslag van waarde, zijn. “Ze worden door niets ondersteund,” aldus Powell. Hij voegt hieraan toe:

“Ze zijn meer activa voor speculatie, dus ze worden niet bepaald gebruikt als betaalmiddel. Het is meer een speculatieve activaklasse. Het is in wezen een substituut voor goud in plaats van voor de dollar.”

Dat Powell zich niet bepaald positief uitlaat over Bitcoin en crypto komt niet als een verrassing. Bitcoin kwam namelijk tot leven als alternatief op gecentraliseerd geld. Dat geld wordt steeds minder waard aangezien steeds meer centrale banken geld bij printen in reactie op de coronapandemie.

Over Central Bank-issued Digital Currencies (CBDC), of door centrale bank uitgegeven cryptocurrencies, was Powell daarom wel positief. Hij stelt te verwachten dat deze CBDC’s “een verbetering zullen zijn ten opzichte van cryptocurrencies,” omdat ze worden ondersteund door soevereine valuta als de dollar en euro.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie