Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/07/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2020 09:55

Bitcoin (BTC) mogelijk verboden in de VS als deze wet wordt aangenomen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) mogelijk verboden in de VS als deze wet wordt aangenomen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een nieuw wetsvoorstel is onlangs geïntroduceerd in de Verenigde Staten genaamd de ‘Lawful Access to Encrypted Data (LEAD) act’. De wet zou mogelijke elke vorm van encryptie verboden maken waaronder cryptocurrency. Ondanks dat de wet nog niet is aangenomen wordt het wel gezien als een serieuze mogelijkheid.
De reden voor de wet is dat criminelen en terroristen gebruik van de encryptie kunnen maken en zo de illegale activiteiten te kunnen verschuilen. Hierdoor kan de overheid de encryptie niet kraken wat invloed heeft op het vangen van criminelen. Het wetsvoorstel zal encryptie diensten verplichten om een backdoor te hebben die gebruikt kan worden door de overheid. Geen toegang tot de versleutelde gegevens betekent dat de dienst als illegaal zal worden beschouwd.
Door deze wet zullen smartphones, chat apps zoals Telegram, maar ook Bitcoin (BTC) altijd een ingang moeten hebben voor de Amerikaanse overheid zodat ze berichten en gedrag kunnen monitoren.
Bitcoin en vele andere cryptocurrencies zullen naar verwachting nooit van plan zijn om een backdoor te maken in de codering. Dit zou dus betekenen dat een groot aantal cryptocurrencies illegaal zullen worden in de VS.
Het is nog niet bekend hoe de wet toegepast zal worden tot cryptocurrencies maar het zal crypto illegaal maken en de verwachting is dat wetgevers deze wet gaan gebruiken om het crypto-ruim in slecht daglicht te zetten. Daarnaast geeft de wet de hackers ook de mogelijkheid om misbruik te maken van de backdoor waarbij technologie dus een stuk onveiliger zal worden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie