Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) mogelijk verboden in de VS als deze wet wordt aangenomen

Een nieuw wetsvoorstel is onlangs geïntroduceerd in de Verenigde Staten genaamd de ‘Lawful Access to Encrypted Data (LEAD) act’. De wet zou mogelijke elke vorm van encryptie verboden maken waaronder cryptocurrency. Ondanks dat de wet nog niet is aangenomen wordt het wel gezien als een serieuze mogelijkheid.

De reden voor de wet is dat criminelen en terroristen gebruik van de encryptie kunnen maken en zo de illegale activiteiten te kunnen verschuilen. Hierdoor kan de overheid de encryptie niet kraken wat invloed heeft op het vangen van criminelen. Het wetsvoorstel zal encryptie diensten verplichten om een backdoor te hebben die gebruikt kan worden door de overheid. Geen toegang tot de versleutelde gegevens betekent dat de dienst als illegaal zal worden beschouwd.

- Advertentie -

Door deze wet zullen smartphones, chat apps zoals Telegram, maar ook Bitcoin (BTC) altijd een ingang moeten hebben voor de Amerikaanse overheid zodat ze berichten en gedrag kunnen monitoren.

Bitcoin en vele andere cryptocurrencies zullen naar verwachting nooit van plan zijn om een backdoor te maken in de codering. Dit zou dus betekenen dat een groot aantal cryptocurrencies illegaal zullen worden in de VS.

Het is nog niet bekend hoe de wet toegepast zal worden tot cryptocurrencies maar het zal crypto illegaal maken en de verwachting is dat wetgevers deze wet gaan gebruiken om het crypto-ruim in slecht daglicht te zetten. Daarnaast geeft de wet de hackers ook de mogelijkheid om misbruik te maken van de backdoor waarbij technologie dus een stuk onveiliger zal worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.130,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.160,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.182,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.219,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.340,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.128,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.160,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.182,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.219,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.340,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...