Timo Bult Timo Bult
06/02/2021 19:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2021 19:58

Bitcoin (BTC) wordt verboden in Nigeria, maar maakt het wat uit?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) wordt verboden in Nigeria, maar maakt het wat uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De adoptie van Bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden in een behoorlijke stroomversnelling gekomen. Toch hebben veel investeerders nog een angst omtrent bitcoin; wat gebeurt er als de overheid de cryptocurrency verbiedt? Nigeria heeft die stap nu gezet en dus zal het interessant worden om te zien wat er gaat gebeuren.
Nigeria is een land waarin Bitcoin ontzettend populair is. Wereldwijd neemt het land de eerste plek in wanneer het op zoekopdrachten op Google aankomt. Dat crypto populair is in Nigeria komt misschien niet helemaal als een verrassing.
Zo gaf de centrale bank van het land, de Central Bank of Nigeria (CBN), in oktober het bevel om alle bankrekeningen van de EndSARS beweging te blokkeren. EndSARS is een grote beweging in het land tegen politiegeweld. Tijdens de protesten kwamen 51 inwoners en 11 politieagenten om het leven. Door het bevel van de CBN kreeg de adoptie van crypto in het land opeens een grote boost.
Uit een document blijkt nu dat de centrale bank nu crypto volledig wil verbannen. Banken die crypto-betalingen faciliteren, door bijvoorbeeld een bankrekening aan cryptocurrency exchanges te bieden, hangen enorme boetes boven het hoofd.
https://twitter.com/Backarray/status/1357678878098132995
Of de ban effect zal gaan hebben is nog maar zeer de vraag. Zo kan men crypto gebruiken met enkel een internetverbinding. Een Twitteraar uit Nigeria oppert in reactie op de bovenstaande documenten meteen al een manier om alsnog bitcoin te kopen en verkopen:

“Geen reden tot paniek. Binnenkort zullen veel alternatieven worden ontdekt. Als je iemand buiten Nigeria kent, is het gemakkelijk om je bitcoin-zaken te regelen. Je kunt naar iedereen buiten Nigeria bitcoin overmaken. Ze zullen het van je kopen en je naira [de fiat valuta van het land] sturen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie