Timo Bult Timo Bult
06/02/2021 19:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2021 19:58

Bitcoin (BTC) wordt verboden in Nigeria, maar maakt het wat uit?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) wordt verboden in Nigeria, maar maakt het wat uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De adoptie van Bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden in een behoorlijke stroomversnelling gekomen. Toch hebben veel investeerders nog een angst omtrent bitcoin; wat gebeurt er als de overheid de cryptocurrency verbiedt? Nigeria heeft die stap nu gezet en dus zal het interessant worden om te zien wat er gaat gebeuren.
Nigeria is een land waarin Bitcoin ontzettend populair is. Wereldwijd neemt het land de eerste plek in wanneer het op zoekopdrachten op Google aankomt. Dat crypto populair is in Nigeria komt misschien niet helemaal als een verrassing.
Zo gaf de centrale bank van het land, de Central Bank of Nigeria (CBN), in oktober het bevel om alle bankrekeningen van de EndSARS beweging te blokkeren. EndSARS is een grote beweging in het land tegen politiegeweld. Tijdens de protesten kwamen 51 inwoners en 11 politieagenten om het leven. Door het bevel van de CBN kreeg de adoptie van crypto in het land opeens een grote boost.
Uit een document blijkt nu dat de centrale bank nu crypto volledig wil verbannen. Banken die crypto-betalingen faciliteren, door bijvoorbeeld een bankrekening aan cryptocurrency exchanges te bieden, hangen enorme boetes boven het hoofd.
https://twitter.com/Backarray/status/1357678878098132995
Of de ban effect zal gaan hebben is nog maar zeer de vraag. Zo kan men crypto gebruiken met enkel een internetverbinding. Een Twitteraar uit Nigeria oppert in reactie op de bovenstaande documenten meteen al een manier om alsnog bitcoin te kopen en verkopen:

“Geen reden tot paniek. Binnenkort zullen veel alternatieven worden ontdekt. Als je iemand buiten Nigeria kent, is het gemakkelijk om je bitcoin-zaken te regelen. Je kunt naar iedereen buiten Nigeria bitcoin overmaken. Ze zullen het van je kopen en je naira [de fiat valuta van het land] sturen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie