Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2019 17:20

Bitcoin handelsvolume stijgt met 250% in Thailand na seasteading fiasco

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin handelsvolume stijgt met 250% in Thailand na seasteading fiasco

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) is met 250% gestegen in Thailand na het fiasco omtrent een offshore woning in Thailand. Dat meldt Reuters op 20 april. Heb je trouwens vanmiddag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen! 
Goed, terug naar het nieuws. De Amerikaanse cryptocurrency investeerder Chad Elwartowski zou samen met zijn Thaise vriendin Supranee Thepdet illegaal een “seasteading” woning gebouwd hebben aan de kust van Thailand.
https://www.instagram.com/p/BwaINsFlhJt/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
De woning zou de eerste in zijn soort zijn. Het is gebouwd in samenwerking met Ocean Builders, een libertaire groep die woningen buiten de grenzen van naties wil bouwen. De Thaise marine wil de woning naar de kust slepen om als bewijs te gebruiken in de rechtzaak tegen het stel.
De woning zou illegaal zijn omdat het twaalf zeemijlen van de kust ligt wat nog binnen de grenzen van Thailand zou vallen. Chad Elwartowski beweert echter dat zijn woning dertien zeemijlen van de kust lag en daarom in internationale wateren gelegen zou zijn en derhalve niet onder de Thaise wetgeving zou vallen.
De Thaise autoriteiten hebben de de visa-verblijfsvergunningen van het stel ingetrokken. Het stel zou inmiddels op de vlucht zijn geslagen in angst voor hun leven. In Thailand wordt de doodstraf nog gehanteerd als men de soevereiniteit van het land ondermijnt. De twee bitcoin-handelaren worden ervan beschuldigd een “micronatie” te willen starten, al wordt dit door Ocean Builders ontkent.
Op 13 april schreef Elwartowski het volgende op Facebook:

Ik was vrij voor een moment. Waarschijnlijk de meest vrije persoon ter wereld.

Ondertussen zijn mensen in Thailand massaal bitcoin gaan inkopen. Het handelsvolume is bijna viermaal gestegen in vergelijking met de weken ervoor. Er zijn 417 BTC verhandeld vorige week in Thailand, ter waarde van bijna 70 miljoen Thaise baht, wat een nieuw record is in volume sinds 2016.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie