Erik Juffermans Erik Juffermans
13/08/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2023 16:00

Bitcoin revolutie in Brazilië: crypto adoptie neemt rap toe

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Foto: Ms. Li/Shutterstock

De laatste tijd is er aan crypto nieuws vanuit Brazilië geen gebrek. Het gaat namelijk hard met de crypto adoptie in het Zuid-Amerikaanse land. Volgens de laatste data gebruikten maar liefst 3,2 miljoen Brazilianen crypto in de maand juni. In april was dit aantal nog slechts 2 miljoen. Dat is dus een een forse stijging in de laatste paar maanden. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Brazilië neemt grote crypto stappen

Ook het aantal Braziliaanse bedrijven dat bitcoin (BTC) en/of crypto gebruikt neemt toe. 89.000 geregistreerde Braziliaanse bedrijven namen actief deel aan cryptogerelateerde operaties in juni. De rappe crypto adoptie heeft alles te maken dat Brazilie eind juni een nieuwe wetgevend kader voor crypto invoerde: de Cryptoassets Act.

Ook de regering lijkt te willen profiteren van de rijzende globale crypto sector. De Braziliaanse overheid kondigt namelijk aan dat het hogere belasting wil heffen op crypto.

De nieuwe wet moet leiden tot meer belastinginkomsten over buitenlands crypto bezit. Brazilianen, die bijvoorbeeld crypto hebben staan op een buitenlandse exchange, zullen hier voortaan meer belasting over moeten gaan betalen. Dit beleid zal naar verwachting op zijn beurt leiden tot een bevordering van de nationale crypto sector. Op 28 augustus zal het Braziliaanse congres over het wetsvoorstel gaan stemmen.

Drex: de digitale valuta van Brazilië

Brazilië onthulde eerder deze week ook zijn nieuwe central bank digital currency (CBDC), een digitale versie van de nationale valuta. De digitale real zal bekend komen te staan als ‘drex’. Wanneer de drex daadwerkelijk geïntroduceerd zal worden en welke functionaliteiten het zal hebben is vooralsnog onduidelijk.

Het gaat dus hard met de crypto adoptie in Brazilië. Volgens een onderzoek uit 2022 van Chainalysis is het land de crypto leider van Zuid Amerika. Wereldwijd staat Brazilië op de zevende plek. Ter vergelijking: ons eigen Nederland neemt plek 39 in beslag. Vietnam ging wereldwijd aan kop afgelopen jaar. Vooral de crypto gaming-sector is in het Zuidoost-Aziatische land gigantisch.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Crypto regels in EU verscherpt – banken en exchanges onder vuur
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Advertentie