Erik Juffermans Erik Juffermans
25/12/2022 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2022 07:02

Braziliaanse investeringsfondsen mogen officieel crypto beheren

Nieuws
El banco más antiguo de Brasil permite pagar sus impuestos con Bitcoin

Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

De Braziliaanse commissie die zich ontfermt over het toezicht op beurzen en fondsen heeft bevestigd dat investeringsfondsen officieel crypto mogen beheren. Op 23 december gaf de commissie officiële toestemming aan investeringsfondsen om cryptocurrencies op hun rekening te houden. Dit gaat het process om crypto aan portfolio’s toe te voegen voor fondsen aanzienlijk vergemakkelijken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe wet

De beslissing van de commissie maakt het mogelijk voor fondsen om in een gereguleerd bolwerk gebruik te maken van crypto. Wel moeten deze vormen van crypto assets aan bepaalde eisen voldoen. Het is dus onwaarschijnlijk dat elke cryptocurrency voor Braziliaanse fondsen in aanmerking komt.

Zo kunnen de assets alleen gebruikt worden door fondsen als deze zijn goedgekeurd door de Braziliaanse centrale bank of de commissie zelf. Of als deze door een speciale toezichthouder zijn goedgekeurd. 

Het selectie process is dus streng, en moet voldoen aan meerdere wetgevingen. Voorbeelden hiervan zijn anti-witwas wetgevingen en richtlijnen die anti-terrorisme betreffen. De richtlijnen voor de acceptatie van crypto assets zijn deel van een wetgevend bolwerk dat president Jair Bolsonaro recent ondertekende.

Braziliaanse crypto adoptie

Al met al maakt Brazilië dus grote stappen betreft de adoptie van crypto in haar financiële systeem. De regulatie is aanzienlijk maar ook begrijpelijk. Het is te verwachten dat de regulatie in de toekomst andere vormen aan zal nemen wanneer blijkt dat bepaalde implementaties effectief zijn of juist niet.

Brazilië loopt voorop als het gaat om wereldwijde crypto adoptie. Onlangs werd er in het Braziliaanse parlement ook al een wet doorheen geduwd die bitcoin als een legaal betaalmiddel voor goederen en diensten goedkeurt. De wet zal over ongeveer 180 dagen actief worden.

Ondanks de bearmarkt lijkt de interesse in crypto niet weg te ebben voor Braziliaanse bedrijven. Een recent onderzoek toonde aan dat die interesse juist toeneemt. Afgelopen maand maakte bijna 42 duizend Braziliaanse bedrijven gebruik van cryptocurrencies. In augustus was dat aantal iets minder dan 38 duizend.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie