Britse bedrijven waarschuwen voor te ingrijpende regelgeving

De Financiële Gedrags Autoriteit (FCA) van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil meer controle over cryptocurrencies krijgen. Het gaat hierbij voornamelijk om regelgeving omtrent consumentenbescherming en anti-witwas praktijken.

Volgens de zakenwereld en analisten binnen het VK is het voorstel echter een slechte zet voor de toekomst van crypto in het VK. Het voorstel wordt omgeschreven als een te botte benadering van regelgeving omtrent cryptocurrencies, zo liet de Telegraph weten op maandag, 29 oktober.

De British Business Federation Authority (BBFA), venture capitalist Novum Insights, en cryptocurrency exchange TodaQ hebben een waarschuwing uitgegeven over de gevaren van te ingrijpende regulatie. Volgens het document is onjuiste regulatie slechter dan geen regulatie. De partijen laten hierbij ook weten dat er mogelijk gevolgen kunnen zijn voor de algemene fintech industrie in het VK.

Patrick Curry, hoofd van het BBFA liet hierbij ook weten:

Het gebruik van de technologie is vooralsnog een ontdekkingsreis en deze technologieën worden alsmaar verfijnd voor het gebruik in meerdere facetten van de sector. Mijn grootste zorg zijn de onbedoelde gevolgen.

Afgelopen maart had de FCA een crypto ‘task force’ opgesteld met de taak om uit te zoeken wat er gedaan moet worden met het fenomeen.

Echter blijft het VK volgens de Telegraph vrij traag met haar reactie op het crypto ecosysteem, ondanks het feit dat Londen de thuishaven is voor vele bekende namen binnen de industrie, waaronder eToro en Bitstamp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

4.6/5

€6.760,86 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.744,56 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.746,46 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.730,79 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.662,57 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.677,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.729,12 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.828,60 Kopen
Laatste nieuws