Rico Engelbarts
29/10/2018 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2018 20:30

Britse bedrijven waarschuwen voor te ingrijpende regelgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Financiële Gedrags Autoriteit (FCA) van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil meer controle over cryptocurrencies krijgen. Het gaat hierbij voornamelijk om regelgeving omtrent consumentenbescherming en anti-witwas praktijken.
Volgens de zakenwereld en analisten binnen het VK is het voorstel echter een slechte zet voor de toekomst van crypto in het VK. Het voorstel wordt omgeschreven als een te botte benadering van regelgeving omtrent cryptocurrencies, zo liet de Telegraph weten op maandag, 29 oktober.
De British Business Federation Authority (BBFA), venture capitalist Novum Insights, en cryptocurrency exchange TodaQ hebben een waarschuwing uitgegeven over de gevaren van te ingrijpende regulatie. Volgens het document is onjuiste regulatie slechter dan geen regulatie. De partijen laten hierbij ook weten dat er mogelijk gevolgen kunnen zijn voor de algemene fintech industrie in het VK.
Patrick Curry, hoofd van het BBFA liet hierbij ook weten:

Het gebruik van de technologie is vooralsnog een ontdekkingsreis en deze technologieën worden alsmaar verfijnd voor het gebruik in meerdere facetten van de sector. Mijn grootste zorg zijn de onbedoelde gevolgen.

Afgelopen maart had de FCA een crypto ‘task force’ opgesteld met de taak om uit te zoeken wat er gedaan moet worden met het fenomeen.
Echter blijft het VK volgens de Telegraph vrij traag met haar reactie op het crypto ecosysteem, ondanks het feit dat Londen de thuishaven is voor vele bekende namen binnen de industrie, waaronder eToro en Bitstamp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie