Sander van Rijn Sander van Rijn
28/09/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 05:00

Britse tak van JPMorgan Chase Bank verbiedt crypto

Nieuws
Britse tak van JPMorgan Chase Bank verbiedt crypto

Foto: Tooykrub/Shutterstock

Chase Bank, een dochteronderneming van de bankgigant JPMorgan Chase & Co, kondigt een verbod aan op crypto transacties in het Verenigd Koninkrijk. Dit nieuws komt als een verrassing en leidt tot enige opschudding in de crypto-gemeenschap.

Klanten van Chase Bank kunnen vanaf 16 oktober niet langer transacties met crypto uitvoeren. Dat geldt ook voor betaalkaarten en uitgaande bankoverschrijvingen. De bank waarschuwt dat dergelijke transacties onmiddellijke geweigerd worden zodra klanten toch proberen crypto-gerelateerde transacties te doen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Britse bank verbiedt crypto door stijgende fraude

De particuliere bank zegt dat deze beslissing volgt uit een stijging in fraude en oplichting in het het Verenigd Koninkrijk die zijn gerelateerd aan cryptocurrencies. Een woordvoerder van Chase Bank verwijst naar gegevens van het Britse fraude-rapportagebureau Action Fraud.

Hieruit blijkt dat de verliezen van Britse consumenten door cryptofraude met meer dan 40% is gestegen. De totale verliezen als gevolg van deze fraude in het Verenigd Koninkrijk worden geschat op meer dan £300 miljoen, of €345 miljoen.

De Britse bank benadrukt dat deze maatregel is genomen om de belangen van haar klanten te beschermen en om hun geld veilig te houden. Een woordvoerder van Chase verklaart:

“We hebben een toename gezien van het aantal crypto-zwendelpraktijken gericht op consumenten in het Verenigd Koninkrijk, dus we hebben het besluit genomen om de aankoop van crypto-activa met een Chase-debetkaart of door geld over te maken naar een cryptosite vanaf een Chase-rekening te voorkomen.”

Advertisement

Klanten in Verenigd Koninkrijk met stomheid geslagen

Chase Bank informeert haar klanten over de nieuwe beleidswijzigingen per e-mail. Hoewel de bank beweert dat dit besluit is genomen ter bescherming van investeerders, heeft het bij veel gebruikers kritiek opgeroepen.

Veel klanten beschouwen het als een beperking van de vrijheid om crypto te gebruiken onder het mom van de bescherming van investeerders. Het is vermeldenswaardig dat deze beperkingen slechts gevolgen hebben voor ongeveer 2% van de totale wereldwijde Chase-gebruikers. Volgens een schatting bedroeg het platform van Chase in september 2022 zo’n 1 miljoen Britse gebruikers.

JPMorgan wordt de laatste tijd vaak benoemd in crypto media. Onlangs werd de financiële reus in verband gebracht met de aangevraagde bitcoin (BTC) beursfondsen. Volgens de Amerikaanse waakhond zou de megabank gezichtsverlies leiden, als het niet in zou stemmen met de acceptatie deze exchange-traded funds (ETF’s).

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement