Timo Bult Timo Bult
24/08/2021 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 11:08

Cardano (ADA) oprichter haalt hard uit naar centrale bankier na tweet

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cardano (ADA) oprichter haalt hard uit naar centrale bankier na tweet

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Je hebt crypto-supporters en natuurlijk ook crypto-haters. De president van de Federal Reserve Bank of Minneapolis (een lokale tak van de Amerikaanse centrale bank), Neel Kashkari, is zo’n hater. Hij stuurde gisteren een tweet de wereld in waardoor de crypto-sector nu op zijn achterste benen staat. Onder andere de oprichter van Cardano (ADA) reageerde hier fel op.

Kashkari reageerde op een tweet van Stephen Stonberg, CEO van crypto exchange Bittrex. Stonberg schreef in zijn tweet: “Meer verzinsels en vervormingen van de Fed & Neel Kashkari over crypto. We zien transformatieve praktijkvoorbeelden die gemeenschappen elke dag uit de armoede halen. Ik denk dat iemand zich bedreigd voelt.” Kashkari schreef hierop:

“Wijs me alsjeblieft op gemeenschappen die uit de armoede worden getild vanwege crypto, behalve oplichters die nietsvermoedende mensen oplichten in pump-and-dump praktijken.”

De uitspraak van Kashkari is uiteraard erg kort door de bocht, zeker gezien het feit dat crypto nog in zijn kinderschoenen staat. Daarbij zijn er natuurlijk genoeg voorbeelden te noemen van dergelijke oplichtingspraktijken met traditionele financiële middelen. Cardano oprichter Charles Hoskinson laat er dan ook geen gras over groeien:

“Dus de organisatie die elk jaar BILJOENEN kan bijdrukken en beweert dat er geen inflatie is en daarmee de armsten onder ons verwoest, heeft een probleem met gezond geld dat niet door de politiek kan worden gemanipuleerd. Ik ben geschokt Neel!! GESCHOKT!!!”

De tweet van Kashkari zorgt voor veel ophef. In de reacties zijn allerlei voorbeelden te vinden van hoe crypto toch echt mensen helpt. Maar ook wordt het traditionele financiële systeem met de grond gelijk gemaakt zoals in de tweet van Hoskinson.

De strijd tussen het oude systeem met centrale banken die de macht hebben om ongelimiteerd geld bij te drukken en crypto, waar de regels vaststaan en er volledige transparantie is, zal nog wel even voortduren. De tijd zal uitwijzen of crypto daadwerkelijk de toekomst is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie