Timo Bult Timo Bult
18/06/2021 18:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 18:38

China installeert 3.000 geldautomaten voor centrale bank cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
China installeert 3.000 geldautomaten voor centrale bank cryptocurrency

China loopt ver voorop met de ontwikkeling van een central bank-issued digital currency (CBDC). De tests met de digitale valuta zijn al een tijdje aan de gang en worden steeds verder uitgerold. In Beijing heeft een grote bank nu zelfs 3.000 geldautomaten geplaatst waar Chinezen de digitale yuan kunnen opnemen en storten.

Een CBDC is een digitale valuta die wordt uitgegeven door een centrale bank. Steeds meer overheden wereldwijd onderzoeken de mogelijkheden wat betreft deze cryptocurrencies, onder andere gezien de afname van het gebruik van contant geld. Sommige overheden zien het daarnaast als wapen tegen de opkomst van volledig gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Daarover hebben zij namelijk geen enkele macht.

Maar terwijl veel landen nog slechts bezig zijn met onderzoek, is China al veel verder met zijn CBDC. De digitale yuan wordt zelfs al een tijdje in de praktijk getest. In januari zagen we deze tests uitgebreid worden. Om burgers te stimuleren om mee te doen werd 40 miljoen aan digitale yuan (iets meer dan $6 miljoen) weg gegeven, zoals je hier kan lezen. 

Uit berichtgeving van de Xinhua, een mediaplatform eigendom van de Chinese staat, blijkt nu dat de Industriële en Commerciële Bank van China 3.000 geldautomaten heeft geplaatst waar burgers hun digitale yuan kunnen omwisselen. Hiermee wordt China’s CBDC dus langzaam losgelaten in de samenleving en zien we het land grote stappen zetten.

Wellicht niet geheel toevallig zien we de Chinese overheid de laatste tijd hard optreden tegen bitcoin miners. Bitcoin lijkt met de strikte overheid van het land een ongewenste gast te zijn in het land. Daarnaast zouden bitcoin miners teveel elektriciteit opslurpen.

Vandaag kwam nog het nieuws naar buiten dat de provincie Sichuan, bekend om de vele miners die er zitten, miners gaat afsluiten van waterkrachtcentrales. Ondertussen zakt de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk weer verder terug tot een niveau dat voor het laatst in november 2020 werd gezien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie